woensdag 4 mei 2011

Vakantie naar Dublin? Waarom niet!

Dublin, de hoofdstad van Ierland, heeft veel te bieden voor mensen die het gevoel in een korte of lange vakantie. De stad is gelegen aan de oostkust Dublinvan het land en is een gezellige mix van culturen. Niet alleen Ierse wonen hier, ook zijn andere nationaliteiten goed vertegenwoordigd. Dublin heeft ook vele historische en moderne bezienswaardigheden. Daarom is een interessante stad voor iedereen die wil om te breken. Hier graag wij ook u vertellen waarom!

Het is een grote stad, het centrum van Dublin is compact en overzichtelijk. U bent binnen een half uur voor het begin van O'Connell Street aan het einde van deze straat (500 meter), op de O'Connell brug over de rivier de Liffey. O'Connell Street is het kloppende hart van Dublin met winkels, bioscopen en zijstraten met winkels (inclusief Henry Street). Shopping kan hier genoeg, en u kiest het prijskaartje wat hangt. Van goedkoop (b.v. de Penneys) tot luxe, in Dublin is iets voor iedereen in dit gebied! Het is slechts een korte wandeling van de brug verder door, dan komt u bij de lange winkelstraat Grafton Street. U ook getoond op uw shoppers.

U bent aan het einde van Grafton Street, dan heeft u recht op St. Stephen's Green, een gezellige park met vijver, fonteinen en bloemperken. DublinHet park heeft verschillende standbeelden van Ierse beroemdheden en is de ideale plek om de drukte van Dublin City Centre te ontsnappen. Dublin heeft meer groene plaatsen, zoals de grote Phoenix park met de Zoo heeft opgericht.

Geschiedenis , is er veel in Dublin. Van oude historische gebouwen op beelden van helden van het verleden. Daniel O'Connell, waar de belangrijkste straat is vernoemd, was de Ierse nationalistische leider in de 19e eeuw. Hij is ook een standbeeld op het einde van de straat op de brug. Een andere attractie is de historische General Post Office, gebouwd in 1818. In voorzijde van het gebouw was vroeger Nelson's pijler, een hoge pijler in 1966 door een bom van de IRA vernietigd. Nu staat er ter plaatse de torenspits, een metalen pin dat 121 meter in de lucht. De torenspits is een handig referentiepunt. Wanneer u naar Grafton Street, u nog steeds langs de oude bankgebouw zonder Windows en langs Trinity College verplaatsen van O'Connell Street. Trinity College is de Universiteit van Dublin en beschikt over een bibliotheek met het boek van Kells, een historisch belangrijke boek gevuld met de volledige teksten van de vier evangeliën, geschreven door Keltische monniken. Vooral de illustraties zijn ongekende.

Dublin kent, net als de rest van Ierland, een cultuurrijk. Musea, culturele activiteiten en grote literaire schrijvers zijn attracties geworden voor vele toeristen van over de hele wereld.

En voor wie tal van winkels, geschiedenis, cultuur en natuur heeft gezien, er zijn natuurlijk altijd pubs de Ieren met hun live muziek!

Greenwood heeft ook huizen in Dublin vakantiehuizen voor een echte vakantiegevoel. Verblijf in een mooie buitenwijk, op een rustige plaats, in de luxe vakantiehuis voor 3 personen. Of zoek het een beetje verder weg, zodat u met het hele gezin of verschillende families ook de groene omgeving van Dublin kunt ontdekken van een mooie vakantiehuis voor 8 personen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten