donderdag 26 mei 2011

VS: De nee-vakantie natie - Chicago Tribune

 Pendelaars lopen onder een teken hen te informeren om naar te kijken voor treinen op de Elmhurst Metra Station op dinsdag, februari 22, 2011. Amerikanen krijgen vaak alleen een paar weken vakantie tijd, en zelfs die vaak wordt geleverd met tekenreeksen gehecht--zoals de hoeveelheid tijd die kan worden genomen in een keer. (Keri Wiginton / Chicago Tribune)Laten we botte: als je te veel vakantie nemen, de Verenigde Staten is niet de plek om te werken.

Naast een handvol van nationale feestdagen, de typische Amerikaanse arbeider bee krijgt twee of drie kostbare weken af van een heel jaar om te ontspannen en zie de wereld--veel minder dan wat de mensen in veel andere landen ontvangen.

En zelfs dat bedrag van de vakantie wordt vaak geleverd met koorden in bijlage.

Sommige Amerikaanse bedrijven graag niet werknemers uit meer dan een week op een moment. Anderen verwachten dat ze worden op vraag of hun e-mail controleren zelfs wanneer zij bent loungen op het strand of het nemen van een wandeling in de bergen.

"Ik echt zou willen nemen een echte, fatsoenlijke vakantie en reizen ergens, maar het is bijna onmogelijk om een lange vakantie te nemen en te zijn van contact," zei Don Brock, een softwareingenieur die in Washington plaats woont.

"Ik droom van het nemen van een cruise of een reis Europa, maar ik kan me niet voorstellen steeds weg voor zo lang."

De lopende grap op de Brock bedrijf is dat betekent gewoon een vakantie dat u ergens anders werkt. Zo neemt hij een of twee dagen op een tijd uit en verliest sommige vakantie elk jaar. Slechts 57 procent van de Amerikaanse werknemers gebruik maken van alle dagen die ze recht u op, in vergelijking met 89 procent van de werknemers in Frankrijk, een recente Reuters/Ipsos poll gevonden.

Brock de laatste lange vakantie was meer dan 10 jaar geleden, toen hij een twee weken durende station in het hele land.

'Amerikanen werken als robots'

Het is een heel ander verhaal in andere delen van de wereld.

Nancy Schimkat, een Amerikaanse die in Weinheim, Duitsland woont, zei dat haar Duitse man, een ingenieur, krijgt zes weken betaalde vakantie per jaar, plus nationale feestdagen--de norm. Zijn bedrijf zorgt ervoor dat hij neemt alle van het.

Het is typisch voor Duitsers opstijgen drie opeenvolgende weken in augustus wanneer "het land de meeste soort gesloten," zei Schimkat. Dat is misschien de tijd voor grote reizen, naar andere delen van Europa, of naar Australië of Noord-Amerika. Duitsers misschien ook boeken een wintersport vakantie in de winter en een week opstijgen tijdens Pasen.

De Schimkat familie terug in de Verenigde Staten plaagt haar dat ze heeft bedorven. Maar wanneer ze Duitsers vertelt dat werknemers in de VS meestal twee weken vakantie per jaar krijgen, zij ineenkrimpen.

"Ze hebben soort van dit idee dat Amerikanen als robots werken en als dat is de manier waarop ze willen worden, dat is aan hen. Maar ze willen niet te zijn, "zei Schimkat.

"[Duitsers] heel hard werken, maar ze nemen hun vakantie en heerlijk tot rust komen. … Het is meer dan alleen geld verdienen voor Duitsers, het gaat tijd voor uw familie en het is over het hebben van tijd om te ontspannen. "

Geen wettelijke verplichting te bieden vakantie

Dus wat gebeurt hier?

Een grote reden voor het verschil is dat betaalde vrije tijd is gemandateerd door de wet in vele delen van de wereld.

Duitsland is onder meer dan twee dozijn geïndustrialiseerde landen--uit Australië tot Slovenië naar Japan--waarvoor werkgevers te bieden vier weken of meer van de betaalde vakantie aan hun werknemers, volgens een studie van 2009 door de human resources consulting bedrijf Mercer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten