vrijdag 4 februari 2011

De mooiste plekjes van het Glenveagh National Park

Glenveagh Nationale Park Meer dan 16000 hectare is deGlenveagh National Parkin het noordwesten van de provincie Donegal, inIerland. Het is gelegen in het hart van de bergen Derryveagh en is het grootste nationale park van het eiland. In het park zijn ongerepte bergen, meren en bossen die samen een mooi natuur gebied vormt. Het park wordt veroorzaakt door de verkoop van het Glenveagh kasteel en zijn nalatenschap aan de Ierse staat. De landen ten noorden van het huis vormt het grootste deel van het park en zijn open voor het publiek sinds 1984. Het park zijn bereikbaar te voet of per minibus. Auto's zijn niet toegestaan.

Het park heeft vele mooie plaatsen en prachtige natuur. In 2000 heeft het succesvol geweest op dit gebied de Eagle, voorheen uitgestorven in Ierland, in het spel weet uit. Het park heeft de grootste bevolking rode herten (leven binnen een hek van 40 kilometer). Het hert zal u in de zomer in de bergen, terwijl in de winter meer de lager gelegen gebieden opzoeken.

Een vakantie in deze omgeving is niet compleet zonder een bezoek aan de mooiste plekjes in het park:

Dit kasteel werd gebouwd rond 1870 door een rijke man, die al in 1861 mensen vanaf hun huizen, verdringt om een beter beeld te krijgen. Het kasteel kreeg meer eigenaren en de laatste particuliere eigenaar schonk het kasteel, een groot deel van de inhoud en de tuinen in 1981 tot de staat van Ierland. Zijn meubels, antieke kunst werken en historische boeken in het huis. De tuinen hebben verschillende (zeldzame) bomen, struiken en bloemen van over de hele wereld, met inbegrip van Chili, Madeira en Tasmanië.

Dit grote meer is het hart van al het water in de Glenveagh National Park. De meren zijn een belangrijk gebied voor verschillende soorten vis en andere mariene leven. Er zwemmen zalm, zee forel, bron forel, paling en ridder vis. Een ander mooi meer is Lough Barra.

Op de zuidoostelijke oever van Lough Veagh is het grootste stuk van bosgebied van het park. Het bos is een van de weinige inheemse

De hoogste berg van het nationaal park en County Donegal is Mount Errigal (750 meter). De berg heeft kwartsiet, een compact en hard rock.

Adembenemend en hoge water val.

Voor meer informatie over het Nationaal Park kunt u een bezoek http://www.glenveaghnationalpark.ie . Op onze website u op zoek naar een gezellige cottage in het milieu. Bijvoorbeeld, boek Gweebarra weergave (6 persons) of de Seany huis (8 persons) combineren de Glenveagh National Park onmiddellijk met alle andere prachtige plaatsen in Donegal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten