zondag 29 mei 2011

Op vakantie? Laat het de politie weten met een vakantiekaart! - Camilleri | Aktueel misdaadnieuws

U bevindt zich hier: Home » Brabant Zuid-Oost » Op vakantie? Laat het de politie weten met een vakantiekaart!Redactie | mei 26, 2011 | 0 comments

Politie Eersel:

Eersel • Gaat u binnenkort op vakantie, laat dit dan weten aan de politie. Zij controleert tijdens uw afwezigheid uw woning op verdachte situaties. Ook staat de zomervakantie binnenkort weer voor de deur. In die periode is er traditioneel een stijging van het aantal woninginbraken. De politie vraagt u daarom de komende tijd extra waakzaam te zijn en bij onraad of verdachte situaties in uw buurt te bellen met 0900-8844 of bij een inbraak direct met 112.

Tips

Heeft u al maatregelen genomen om uw huis te beveiligen als u een paar dagen of weken weg bent? Politie Reusel-De Mierden denkt met u mee. Enkele tips:

-         controleer het hang- en sluitwerk en sluit alle ramen en deuren goed af;

-         laat geen geld, waardepapieren of sieraden thuis, maar bewaar ze bijvoorbeeld in een bankkluis;

-         zorg voor een bewoonde indruk, dus met planten op de vensterbank en ‘s avonds een lampje aan;

-         vraag iemand uw brievenbus te legen en laat de post op een plaats neerleggen die niet van buitenaf te zien is.

Website

Meer informatie over veilig wonen en tips om woninginbraken tegen te gaan, vindt u op www.politiereuseldemierden.nl bij ‘woninginbraken’. U kunt daar ook de ‘inbraaktest’ invullen en zo zelf uitzoeken hoe veilig uw huis is.

Vakantiekaart

Als u wilt dat de politie in Reusel De Mierden een oogje in het zeil houdt tijdens uw vakantie en weet wie er op uw huis past tijdens uw afwezigheid, kunt u een “Vakantiekaart” inleveren. Deze “Vakantiekaart” kunt u:

-         persoonlijk ophalen, invullen en inleveren bij het politiebureau in aan de Postelseweg 31 in Eersel. De exacte openingstijden vindt u terug op de websitewww.politiereuseldemierden.nl.

-         ook downloaden via deze website via de rubriek ‘wijkprojecten’, thuis invullen en inleveren op het bureau in Eersel.

Controle

Wij streven ernaar om uw woning tijdens uw afwezigheid minimaal éénmaal te controleren. Wij laten dan ook een kaartje achter zodat u weet dat wij zijn geweest. Het inleveren van de kaart betekent dus niet dat uw huis permanent door de politie bewaakt wordt. U kunt alleen een “Vakantiekaart” inleveren als u tenminste zeven aaneengesloten dagen van huis bent. Dat hoeft dus niet alleen in de zomervakantie te zijn.


Link:
Op vakantie? Laat het de politie weten met een vakantiekaart!

Trefwoorden:
brabant zuid-oost, crime, politie, politie eersel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten