dinsdag 24 mei 2011

Memorial Day holiday kicks off vakantie seizoen... Wat gaat u doen? -Abilene verslaggever-nieuws

School is zowat uit, Memorial Day is net om de hoek, en het is tijd voor die familie vakantie.

Dus wat gaat u doen? Hoofd naar Disney World met de familie? Een cruise of maak uw weg naar de Golf voor enige tijd op het strand? Neem een weekendtrip naar een pretpark in Arlington of San Antonio? Of zal u een van de vele mensen die de zomer thuis rond Abilene voor een staycation zult besteden?

Tom Blackwell zei hij en zijn familie net terug van een weekendtrip naar Dallas, en zijn vrouw, Holly, en zoon, Cade, zijn van plan een reis naar Maine familie bezoeken.

In Dallas, de hele familie ging naar de dierentuin en had een volle weekend van activiteiten.

"We begon af van de zomer een beetje begin dit jaar," zei Blackwell.

Met gasprijzen hebben gedaald in de afgelopen week, kunnen sommige mensen op zoek naar een reis naar een regionale bestemming over de vakantie weekend.

AAA Texas geprojecteerd het aantal Texanen reizen op vakantie die dit Memorial Day weekend zal toenemen met bijna 1 procent vanaf 2010, met ongeveer 2,75 miljoen mensen nemen een reis weg van huis. In 2010 zegt AAA 2.727 miljoen Texanen reisde gedurende dezelfde periode.

Op nationaal niveau, AAA projecten 34,9 miljoen Amerikanen 50 mijl of meer thuis zal reizen tijdens de Memorial Day holiday weekend, een lichte verhoging van twee-tienden van 1 procent — of 100.000 reizigers — van de 34,8 miljoen mensen die een jaar geleden reisde. De Memorial Day vakantie reizen periode is gedefinieerd als donderdag tot maandag.

"De Texas economie is in een betere vorm dan vele andere gebieden, en de staat gasprijzen zijn lager dan het nationale gemiddelde, zodat die kunnen redenen waarom meer Texanen worden verwacht om te reizen over de Memorial Day holiday weekend," zei AAA Texas Regional Vice President en General Manager Rhonda Wilson. "Onze enquête blijkt dat wij verwachten dat de toename van alle vormen van reizen. Echter, sommige reizigers zeggen dat zij hogere brandstofkosten zal compenseren door voorzichtiger in andere gebieden van hun begrotingen reizen."

In Texas, gasprijzen gedaald acht cent sinds vorige week tot een gemiddelde van $3,81 per gallon, volgens de AAA Texas Weekend Gas Watch. Het is de grootste daling van een week in benzineprijzen sinds de week van 12 juli 2009. Op nationaal niveau, benzineprijzen trok zich terug uit de $4 per gallon bereik, daalt ook acht cent van $3.98 naar $3.90 per gallon.

Andere West-Texanen zijn op zoek naar een koopje en willen om weg te komen ergens waar het water warm is en de dranken zijn koud.

Russell Berry, in Abilene van reizen fabriek, zei dat hij is vele reizen naar traditionele familie bestemmingen zoals Disney World of Disneyland niet boeken omdat het zo duur om te rijden of vliegen naar beide kusten.

Maar hij heeft een aantal familie vakanties aan resorts aan de Riviera Maya Mexico's Golf kust geboekt.

"Ik heb een familie van 17 er voor eind juli en twee of drie gezinnen in juni, geboekt" Berry zei. "Van Dallas-Forth Worth, het is twee en een half uur en je bent op het strand."

Hij noemde deze reizen "zeer betaalbare" en zei veel mensen ontdekken dat het deel van Mexico van Cancun zuidwaarts langs de kust een geweldige plek om vakantie is. "Business is beter dan het was vorig jaar,"zei hij. "We doen over de zelfde zaken zoals we in 2008 of 2009 deden."Een van de staat echt hot spots voor zomer reizen is South Padre Island, en ambtenaren er verwachten een grote zomer als Texans op zoek naar wat plezier in de zon dicht bij huis.

DEP Quandt, uitvoerend directeur van de South Padre Island Conventie en Visitors Bureau, gezegd vanwege de enorme spring break en Santa Semana feesten gehouden in South Padre dit jaar, hij verwacht dat dit als een grote zomer voor bezoekers naar het eiland.

"We werden overschreden. April was een enorme maand,"zei hij. "We verwachten dat dit een grote zomer voor ons op basis van deze twee April gebeurtenissen."

Arlington is ook een plaats van bestemming voor veel mensen in het grote land op zoek naar een weekendje weg of een volledige vakantie omwille van de combinatie van sportfaciliteiten en pretparken.

Decima Cooper, Arlington Conventie en Visitors Bureau marketing en public relations manager, zei haar stad ook verwacht een grote zomer met de Texas Rangers baseballteam concurreren voor een andere league titel en de 50e verjaardagsviering in Six Flags Over Texas.

Cooper zei dat Arlington is een één-tank bestemming van West Texas, zodat mensen er gemakkelijk en zonder te veel geld kan krijgen.

Six Flags zal hebben zijn 50 dagen van plezier deze zomer te vieren 50 jaar open in Noord-Texas.

De leuke tijd zal van 18 juni tot 7 augustus, Cooper zei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten