dinsdag 24 mei 2011

Waarom is Amerika de 'nee-vakantie nation'? -CNN (blog)

Laten we botte: als je te veel vakantie nemen, de Verenigde Staten is niet de plek om te werken.

Naast een handvol van nationale feestdagen, de typische Amerikaanse arbeider bee krijgt twee of drie kostbare weken af van een heel jaar om te ontspannen en zie de wereld - veel minder dan wat de mensen in veel andere landen ontvangen.

En zelfs dat bedrag van de vakantie wordt vaak geleverd met koorden in bijlage....

Slechts 57% van de Amerikaanse werknemers gebruiken up van al de dagen die zij recht u op, in vergelijking met 89% van de werknemers in Frankrijk, een recente Reuters/Ipsos poll gevonden....

Dus wat gebeurt hier?

Een grote reden voor het verschil is dat betaalde vrije tijd is gemandateerd door de wet in vele delen van de wereld.

Duitsland is onder meer dan twee dozijn geïndustrialiseerde landen - uit Australië tot Slovenië naar Japan - waarvoor werkgevers te bieden vier weken of meer van de betaalde vakantie aan hun werknemers, volgens een 2009 studie van de human resources consulting bedrijf Mercer.

Finland, Brazilië en Frankrijk zijn de champs, zes weken tijd uit te garanderen.

Maar werkgevers in de Verenigde Staten zijn niet verplicht onder de federale wetgeving te bieden betaalde vakantie, dus ongeveer een kwart van alle Amerikaanse werknemers geen toegang hebben tot het, regering cijfers blijkt.

Dat maakt de VS de enige geavanceerde natie in de wereld die geen garantie dat zijn jaarlijkse verlaten, volgens een rapport getiteld "No-vakantie Nation" door het centrum voor economische en Policy Research, een liberaal beleid groep.

De meeste bedrijven van de v.s., bieden natuurlijk, vakantie als een manier om het aantrekken en behouden van werknemers.

Maar de angst voor ontslagen en het steeds snellere tempo van werk betekent dat veel Amerikanen zijn terughoudend om te worden afwezig van de office - bang dat ze zou kunnen uitzien als ze niet ertoe hun baan. Of ze zorgen ze niet kunnen omgaan met de achterstand van werk te wachten voor ze na een vakantie.

Dan is er de manier waarop die we werken.

Meer werken, maakt Amerikanen gelukkiger dan Europeanen, volgens een studie die onlangs zijn gepubliceerd in de Journal of geluk Studies. Dat kan zijn omdat Amerikanen meer geloven dan Europeanen dat harde werk wordt geassocieerd met succes, Adam Okulicz-Kozaryn, schreef de studie de auteur en een assistent professor aan de Universiteit van Texas in Dallas.

"Amerikanen maximaliseren hun... [happiness] door te werken, en de Europeanen te maximaliseren hun [happiness] door middel van vrije tijd, "hij gevonden.

Dus ondanks onderzoek documenteren van de voordelen van de gezondheid en de productiviteit van tijd opstijgen, kunnen een lange vakantie ongewenste, eng, onrealistisch of gewoon platte onmogelijk voor veel Amerikaanse werknemers.

Lees de rest van het artikel hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten