dinsdag 31 mei 2011

Vrouwen zijn lui tijdens hun vakantie, mannen geïrriteerd - Blog.nl (Blog)

In verhalen over vakanties vertellen mensen vaak dolenthousiast hoe geweldig hun vakantie wel niet was. Dat de waarheid vaak anders is, weten we allemaal wel.

Het is daarom interessant dat er onderzoek is gedaan naar de ware gevoelens van mensen tijdens ‘de leukste weken van het jaar’. En wat blijkt? Vrouwen hebben ~weer of geen weer~ meestal een zonniger humeur dan mannen tijdens de vakantie. Daar staat tegenover dat zij wel stukken luier zijn……………

Reisgraag.nl deed in de eerste 4 maanden van 2011 onderzoek bij 356 vakantiegangers via internet.

Ruim 32% van de vrouwen is op vakantie luier dan thuis, tegenover een kwart van de mannen. Daarnaast zegt 42% procent van de mannen dat zij zich tijdens hun vakantie meer irriteren dan thuis, terwijl dit bij vrouwen 24% is.

Een groot deel van de vrouwen (36%) is juist minder chagrijnig op vakantie dan thuis, bij mannen is dit een kleine 30%. Ook blijken mannen veel stress te hebben tijdens de vakantie, 11% zegt zelfs meer stress te hebben dan thuis.

Naast de stellingen kregen de respondenten ook een aantal vragen over opmerkelijk gedrag van mede-vakantiegangers. Van de ondervraagden geeft 46% aan zelf weleens opmerkelijk gedrag van mensen op vakantie te hebben gezien. Daarbij zijn dronkenschap, onbeschoft gedrag en seksuele escapades de vaakst genoemde voorbeelden van waar zij zich zoal aan storen op vakantie.

Lees ook:Op vakantie? Met jou??
Lees ook:Een single voelt zich vooral in het weekend single
Lees ook:Vakantie goed voor gezondheid, seks en relatie
Lees ook:Vrouwen gaan afgeslankt hun trouwjurk in. Daarna zit het er snel weer aan.
Lees ook:Vakantie is goede investering in liefdes-, gezins- én seksleven
Heb jij Relatie.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten