vrijdag 27 mei 2011

Waarom moet je hersenen vakanties - CNN

Ideally you would have this frame of reference all the time: taking note of new people, objects and events around you.Idealiter zou u hebben dit referentiekader altijd: neemt nota van nieuwe mensen, voorwerpen en gebeurtenissen om je heen.Jezelf loskoppelen van uw vertrouwde omgeving kan u helpen om nieuwe perspectivesResearch toont aan dat reizen in het buitenland maken u meer creativeYou hoeft niet kan te ver; Probeer om op te merken van nieuwe dingen om je heen

(CNN) - Mary Kole houdt van haar baan, maar ze heeft het gevoel dat ze heeft verloren de lijn tussen "werk" en "werkt niet."

Een literair agent voor de boeken van kinderen in Brooklyn, New York, Kole werken van thuis uit als controles in met clients elektronisch de klok rond--soms schrijvers zullen zelfs oproep haar in het midden van de nacht met een idee. Intensivering buiten is niet precies ontspannen hetzij. "In New York, het is gewoon metro, office, mensen, praten, schreeuwen, toeterende, de hele tijd," zei ze.

Kole scheurde zich eindelijk weg van zakelijke gesprekken en vergaderingen te nemen van een vakantie, een die niet in haar kantoor aan huis plaatsvinden. Aan het begin van mei, ze ging naar Portland, Oregon, door haarzelf en bracht vijf dagen doorboord omhoog in een huurhuis herlezen van sommige van haar favoriete boeken, koken en luisteren naar regen.

"Ik geloof dat veel meer sterk nu dan ooit kunnen worden goed in wat ik doe, ik moet goed bij mezelf, creatief zijn, en mijn eigen creative vullen goed voordat ik minder dan een hersendood zombie zijn kan"zei Kole, 26.

Kole de ervaring toont de kracht van een vakantie te helpen krijgen inzichten, waarderen het huidige moment en terugkeren naar het "echte leven" met een nieuw gevoel van opwinding.

Stap terug van leven

Loskoppelen van een vertrouwde omgeving kan helpen nieuwe perspectieven op het dagelijks leven, zegt Adam Galinsky, professor aan de Kellogg School of Management aan de Northwestern University.

Van mening dat als je advies van een vriend, zijn of haar suggesties vaak meer zijn creatieve dan wat u zou hebben besloten voor uzelf-- en wetenschappelijke studies hebben dit bevestigd. Dat komt omdat uw vriend heeft psychologische afstand van de situatie bij de hand. Wanneer je in het midden van een probleem, is het soms moeilijk te ontwarren jezelf uit het om helder te denken over het.

Veel mensen hebben ook epifanieën wanneer ze reizen omdat zij hun leven terug naar huis van een vrijstaand, meer van buitenstaander weergave kunnen bekijken.

"Niet alleen opstijgen tijd uit werk, maar daadwerkelijk krijgen van waar u woont is echt belangrijk, want dat is de enige manier dat u dat perspectief kan bereiken," zei Galinsky.

Kole overeengekomen. Losgekoppeld van het werk en zit op een terras genieten van de natuur, besefte ze dat het wellicht tijd om te zoeken een meer natuurlijke omgeving, in New York of elders.

Reizen in het buitenland

Als je geluk hebt genoeg het land te verlaten deze zomer, is er wetenschappelijk bewijs dat het u met creatief denken helpen kan.

Jezelf onder te dompelen in een andere cultuur heeft dit effect, zei Galinsky. Misschien denk je er is slechts één manier om iets te doen, maar in een onbekende plaats, er is een hele andere set van sociale normen en douane.

Galinsky van onderzoek met William Maddux, een professor aan de business school INSEAD, heeft geconstateerd dat reizen in het buitenland mensen hebben een genuanceerder inzicht in zich maakt, terwijl op hetzelfde moment ook een beter gevoel hebben van wie ze zijn.

Waarom moet u een nieuwe bestemming bezoeken

Zelfs schijnbaar gewone ervaringen zoals eten in een restaurant kunnen schok je denken: wat er op het menu? Is het gebruikelijk om laat voedsel op de plaat, of elke laatste hap eten? Klantenservice langzamer of sneller is? Welke tijd van de dag eet de meeste mensen hun ontbijt, lunch en diner?

Mary Kole realized that she needed to be good to herself, creatively, and to refill her own creative well.Mary Kole besefte dat ze nodig om goed te zijn bij zichzelf, creatief, en te vullen haar eigen creative goed.

Je zou kunnen afvragen hoeveel tijd u nodig hebt in het buitenland te plukken deze perks van reizen. Galinsky het onderzoek gevonden voor creativiteit, sterkere effecten onder mensen die leefden in het buitenland dan die reizen voor korte perioden. Maar de reden is waarschijnlijk dat de emigranten meer kans om aan te passen aan lokale omgevingen en proberen te begrijpen van de lokale bevolking perspectief.

"Als u krijgen van de voordelen wilt van het wonen in het buitenland terwijl op vakantie, de sleutel is om te proberen te begrijpen van de wereld door de lokale bevolking perspectief," zei hij.

Hebben van een bewust vakantie

Maar je hoeft niet het land te verlaten om te krijgen een nieuwe mentaliteit terug te brengen in het dagelijkse leven.

Ellen Langer, hoogleraar psychologie aan Harvard University, ziet deze voordelen van vakantie als onderdeel van bewust. Mindfulness is een concept afgeleid van boeddhisme, dat centraal staat in meditatie in die traditie, en omvat aanwezig en observant in een nonjugmental manier. Langer en andere groepen hebben enorme voordelen in gezondheid en het welzijn van het over het algemeen bewust zijn gevonden.

Amerika is de "nee-vakantie natie"

Deel van de essentie van bewust is nieuwe dingen opmerken, zei Langer. Vaak mensen krijgen in een hersenloze routine op het werk en thuis, die is gebroken alleen wanneer ze reizen.

Mensen stellen zich tot Zie nieuwe dingen is op vakantie, die de reis spannend maakt. Maar idealiter zou je dit referentiekader altijd: neemt nota van nieuwe mensen, voorwerpen en gebeurtenissen om je heen.

"Saai", zegt ze, is een state of mind. En zodra u bereiken een mentaliteit van "alles is anders en interessant", wordt het een waardevolle souvenir mee naar huis nemen na de vakantie.

"Wat mensen moet doen, ik denk dat, als ze op deze vakantie en ervaar het gevoel van betrokkenheid, het gevoel van betrokkenheid aandachtig in je eigen leven, is te vinden een manier om dat terug naar hun werkdag," zei ze.

Pas de volgende keer

Kole heeft geprobeerd om mindfulness praktijken sinds December. Elke ochtend ze vroeg wakker en uitdagingen zelf vijf pagina's schrijven in haar dagboek over wat ze dankbaar voor is, en meer aandacht schenken aan haar gedachten en gevoelens: "anders u zo in alle kleine dingen verstrikt krijg"zei ze.

Toen ze terug van haar vakantie Portland, ze voelde zich klaar om te duiken in werk en een nieuw gevoel van enthousiasme over het had. Na een paar dagen leidde zij aan het culinaire Instituut van Amerika voor meer informatie over koken.

"Ik hou van wat ik doe, maar soms, na slechts neus aan de slijpsteen, het kan je moeilijk te worden er en aanwezig zijn. Ik was zo blij om te beginnen met het lezen van de boeken van kinderen en dus veel minder ongeduldig, dus veel meer opgewonden,"zei ze. "Ik ben het nemen van een andere vakantie in juli."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten