zaterdag 28 mei 2011

Trouw aan vakantie in eigen land - NU.nl

Zeeland en de Waddeneilanden zijn door het nabijgelegen strand de populairste bestemmingen. Meer dan een kwart geeft als voornaamste reden aan dat Nederland genoeg moois te bieden heeft. Daarnaast is het makkelijker met de kinderen (14%) of een vaste gewoonte om op vakantie te gaan in eigen land (12%).

Onder de vakantiegangers zijn bungalow- en vakantieparken dit jaar favoriet: maar liefst 65% kiest hiervoor tijdens een vakantie in eigen land. Voor 15% valt de keuze op de Nederlandse camping en 10% kiest voor overnachtingen in een hotel. De kans op slecht weer schrikt niet af: van de mensen die voornemens hebben een vakantie in eigen land te boeken, is slechts 17% geneigd de vakantieplannen te wijzigen bij slechte weersvoorspellingen.

Wanneer vakantiegangers buiten Nederland vakantie vieren, geeft meer dan de helft aan dat vooral het weer een grote rol speelt in de keuze voor een vakantie buiten eigen land. In Nederland heb je nu eenmaal een minder goed weer-garantie dan in het buitenland.

Toch geeft 81% van deze groep aan wel dol op hun eigen land te zijn: andere vakanties naast de zomervakantie worden wel graag doorgebracht in eigen land. Met name de meivakantie (33%) en herfstvakantie (29%) zijn favoriet om in eigen land door te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten