dinsdag 10 mei 2011

In het midden van het platteland tussen de heuvels

ScotlandEens er komen? Muirhead Cottage, een vrijstaand huisje voor 4 personen, gelegen tussen de glooiende heuvels aan de rivier de Nith in Schotland. Ongelooflijke uitzicht op het platteland, die is wat je krijgt! Het vakantiehuis is zowel als ideaal voor gezinnen. Vanaf hier touring u dus door de 'Southern Uplands' in het zuiden van Schotland (verzamelnaam voor de Dumfries & Galloways en randen). Muirhead Cottage is gelijkvloers en heeft een woonkamer, eetkamer/keuken, slaapkamers en een badkamer, een open haard, kleine bibliotheek en een tuin.

Southern Uplands Way

Uit dit vakantiehuis bent u snel op de wandelpaden van de zuidelijke hooglanden manier, een langeafstandspad die langs de kust loopt. De route volgt secundaire wegen onverharde wegen, landbouw, bos en wandelpaden, en in enkele dagen kan worden uitgevoerd. U kunt natuurlijk ook nog stukken uitvoeren. Naast wandelen, kunt u ook vissen op de rivier de Nith en de omliggende meren. Of u een fietsroutes fietsen huren.

Kastelen bezoekenDrumlanrig Castle

Een korte afstand ligt weg het dorp van Thornhill, met een golf club, boetieks en cafés. Ook is dichtbij de Ellis boerderij en Drumlanrig Castle en tuinen. De Drumlanrig Castle is een juweeltje uit de 17e eeuw, eigenlijk meer van een landhuis. Het is van zeer bijzondere roze zandsteen gebouwd en is in 1691 in opdracht van William Douglas gebouwd, de eerste hertog van Queensberry. Het is een van de eerste en belangrijkste Renaissance gebouwen in Schotland. De bezoeker kasteel, die zeker de tearoom bezoeken moet. Hier serveert verse koffie en thee, koude drankjes, lichte maaltijden en zelfgemaakte eigen vlees met Drumlanrig kruiden. Het landgoed naar het kasteel heeft meerdere paden voor wandelaars, mountainbikers en mensen die graag op zoek gaan naar wild leven. Maar ook sportvelden en mogelijkheden om te vissen.

Met de auto kun je naar de vocht Dumfries, Glasgow en Newcastle rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten