donderdag 3 februari 2011

Reflecties van Lough Mask

In het zuiden van de Provincie Mayo, op de westkust van Ierland, zijn er twee mooie meren: Lough Corrib en Lough Mask. Beide komen uit in de Corrib rivier, die door Galway in Galway Bay. Lough Mask is de noordelijkste meer en stroomt door een ondergrondse stroom in de zuidelijke Lough Corrib.

Lough Mask Ierland MayoLough Mask is een lei steen meer van 89 vierkante kilometer. Het is een populaire bestemming voor forel vissen omdat er de beste beek forel van Ierland zwemt. Lokale vissers vis voor baars en Pike. Het is vaak meer een gevaarlijke en onvoorspelbare, is omgeven door bergen en oude bossen. Een geweldige omgeving met bergen en oude bossen. In het meer zelf zijn onbenut eilanden, die het water een mysterieuze blik.

Lough Mask is ook het decor van wrede moorden. Was in 338, aan het einde van de burger oorlog Burke, Sir Edmond de Burgh door zijn neef in de meer verdronken. In 1882, twee rentmeesters van Lord Adilaun vermoord en hun lijken gegooid in het meer.

Tussen Lough Mask en Lough Corrib stijgt de berg Gable en het is een van de mooiste bergen in om voor een wandeling. Start je wandeling op ongeveer 2 kilometer vanaf het dorp van Clonbur af. Wandeling naar de top van de berg en een prachtig uitzicht op zowel Lough Mask en Lough Corrib ontdekken.

Zijn plaatsen zoals Castlebar, Claremorris, Ballinrobe, Westpost, Clonbur, Cong, Cros, Finny, Partry en Tourmakeady rond het meer. Castlebar is in termen van aantal inwoners de grootste stad van Mayo. Hier zijn belangrijke festivals en traditionele vergaderingen werden gehouden, zoals de vier internationale dag lopen, de blues muziek festival (week end voor de eerste maandag van juni) en Roola Boola voor kinderen. Verder kun je naar het Museum van landleven, het Linenhall Arts Centre en het Koninklijk Theater en gebeurtenis centrum. In het Linenhall Arts Centre zijn ook live muziek optredens en speelt.
Clonbur ligt tussen Lough Mask en Lough Corrib. In het dorp zijn de ruïnes van de Petersburg Estate, ooit eigendom van de familie Lynch. Zijn de ruïnes van Teampall Brendain, de abdij Ross Hill met oude ovale binnenplaats en originele christelijke ken merken op het kerk hof. Aan de West zijde van de ingang, is een stenen met inscripties, bekend als een Ogham steen. Ook in Clonbur staat het kasteel van Ballykyne, die zijn wat gescheiden ken merken. Dus is de invoer van met ingebouwde open haarden gebouwd ongeveer 900 jaar eerder dan de rest van het kasteel. Sommige delen van de steen sluiten niet op elkaar, die betekent bouw.

Met 5 mensen bijvoorbeeld, kunt u besteden uw vakantie in Kates Cottage, een gezellig huisje in de buurt van Clonbur. In Clonbur is ook een vakantie huis voor 4 personen. Van deze huizen kunt u ook genieten van Lough Corrib. Ten westen van Lough Mask is Curragh, een mooie vrijstaande vakantie huis voor 6 personen met uitzicht op het meer. Op onze website kunt u meer vakantie huizen in de omgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten