vrijdag 4 maart 2011

Brecon Beacons Nationaalpark in Wales

Brecon Beacons nationale parkIn de Zuid-Wales is van een prachtig landschap, dat bij elkaar het Brecon Beacons National Park. Het park is een uitgestrekt gebied waar kun je een hele dagen en altijd nieuwe dingen te zien. Het landschap bestaat uit het glooiende platteland en rivier valleien, open velden, water vallen en grotten. Er zijn verschillende markt stadjes, kastelen en wan del eigenschappen in het gebied. Sporters kunnen het park helemaal genieten. Hiking, Fietsen, golfen, Paard rij den, kajakken, kanoën, Delta vliegen, zeilen, Windsurfen... Gelieve te hebben in het achterhoofd niet te verstoren, de natuur! Er zijn in het Brecon Beacons National Park ook verschillende wandelingen, evenementen en festivals georganiseerd.

Het Brecon Beacons National Park is zo groot en gevarieerd dat u nooit gezien alles in één vakantie kan hebben. Maar natuurlijk zijn er plekken om te bellen u tijdens uw vakantie moeten zeker gaan bezoeken.

Bergen zijn er genoeg in het gebied. Maak uw keuze uit. Zo liggen in het oosten van het park de Black Mountains, met Waun Fach van 811 meter als hoogste punt. De bergen vormen een natuurlijke grens met de County van Herefordshire in Engeland. In het midden op de noordelijke grens ligt de stad van Brecon en Zuid Centraal bakens berg keten. De hoogste piek er is de Pen y Fan van 886 meter. Meer naar het westen liggen de zand steen bergen Fforest Fawr, ook bekend als het 'Fans'. Het hoogste punt hier is de Fan Fawr van 734 meter.Brecon Beacons nationale park In deze omgeving hebben ook steile rivier valleien gevormd met spectaculaire water vallen. De meest westelijk gelegen bergen is Y Mynydd Du (de zwarte berg), waar de Fan Brycheiniog 802 meter hoog. Hier zijn ook twee mooie meren: Llyn y Fan Hac en Llyn y Fan Fawr.

Het grootste meer in het gebied is Llangors, die ook wordt beschermd. Het is de perfecte omgeving voor een boot tocht, een rustige wandeling of vogels kijken. De flora en fauna heeft hier een grote diversiteit; weiden met wilde bloemen en vlinders in de zomer genoeg. In de omgeving van Llangors ligt het prachtige markt stad van Talgarth, een goed centrum voor de mooiste wandelingen of fietstochten door de bergen. Ook aardig zijn de natuur reservaten Park hout en Pwll y Wrach-. Of de beuken bossen in Cwm Clydach.

In het Brecon Beacons National Park zijn vele overblijfselen van de tijd toen de Vikingen in Engeland regeerde. Zij introduceerden de kastelen in het land. Een van de meest dramatische kastelen in het park is misschien Carreg Cennen.

Het Brecon Beacons National Park ontdekken

Boek bij Green wood een gezellige vakantie huis huizen en ontdek het Brecon Beacons National Park in uw eigen tempo. In het midden van het park of op de rand zijn verschillende leuke vakantie huizen. Met 4 personen kunt u in de buurt van Altea en Llandrindod Wells in een semi-vrijstaande middeleeuwse vakantie huis, ten zuidoosten van Brecon. Hier kunt u concurreren met wandel- en fietspaden en de Taff Trail. In de Groede Reservoir Hibernate wandelingen veel soorten dieren en in de buurt kunt u prachtige in de bossen rond de water vallen.

Is een stenen huisje voor 5 pers., ten zuiden van Llangadog in het Oosten. Dit vakantie huis heeft prachtige oude en nieuwe functies, maar is uitgerust met alle moderne gemakken. Het is gelegen in een beboste vallei op korte afstand van de zwarte berg. Wat meer in het noorden, u kunt 2 personen nant llant Cottage boeken, gelegen in een mooie tuin in een rustige laan. Vanaf hier kan je naar het dorp van Myddfai, Llandovery de stad (kasteel) en Llandeilo.

2 opmerkingen:

 1. @barbara Hee Barbara, ik ben Cansu (owner of itsfashion.web-log.nl), alhoewel ik nu itsforfashion.blogspot.com beheer, waar http://itsfashion.web-log.nl/blog/2010/12/chroses-antwoord-lady-gaga.html deze post ook op staat, nam ik een kijkje op mijn oude site, en zag toevallig jou reactie. Bedankt dat je het goed vindt, fijn en leuk om te horen! :) Je zou een mailtje naar itsforfashion@hotmail.com kunnen sturen, begrijp namelijk niet precies wat je bedoelt. Groetjes, Cansu.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @barbara betreft (reactie): Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
  Ben blij met jullie post!
  Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar itsfashion.web-log.nl in Firefox. :( Weten jullie hoe dit komt?

  Groetjes Barbara

  BeantwoordenVerwijderen