woensdag 7 december 2011

Verknocht aan garderen - NieuwsbladDeBand.nl

Herma Bakker samen met jubilaris Gijs den Hartog.

25-08-2011 00:00
0 reacties

Al 50 jaar zomer op camping

GARDEREN - Een grote plant van zijn medekampeerders en een levensgrote slagroomtaart van Wim en Herma Bakker, eigenaars van camping De Wijde Blik in Garderen, kreeg de verbaasde Gijs den Hartog vorige week overhandigd. Een man die al 50 jaar elk zomerseizoen bij hen in Garderen te gast is, verdiend wel wat extra aandacht vond het echtpaar Bakker.
door Gonny Livestroo
Helaas kon de echtgenote van de nu 85-jarige Den Hartog dit jubileum niet meer meemaken. Zij overleed vorig jaar, na een kort ziekbed, op 82-jarige leeftijd. Sindsdien onderneemt Den Hartog wekelijks alleen de reis van Haarlem naar Garderen. 's Zomers heeft Den Hartog in Haarlem niet veel te zoeken. Hij heeft geen kinderen en na het afhandelen van de post en dergelijke slaapt hij na 2 nachtjes Haarlem weer heerlijk onder de bomen in zijn ruime chalet op de camping.
Toen het echtpaar in 1955 voor het eerst kennismaakte met camping De Wijde Blik, was het onderkomen nog totaal anders en zeer zeker minder luxueus. Den Hartog was in die tijd als motorrijder lid van de Zandvoortse Motor en Autoclub. Elk jaar met Pinksteren organiseerde deze club een weekeindje weg voor haar leden. Er werd dan ook slaapgelegenheid geregeld en op camping De Wijde Blik werd geslapen in kleine kamertjes in het gebouwtje dat nu als jeugdkantine in gebruik is. Twee jaar achter elkaar werd daar het Pinksterweekeinde met veel plezier doorgebracht. Het beviel zelfs zo goed, dat toen Den Hartog een vouwwagen had gebouwd in zijn eigen constructiebedrijf in Haarlem, hij en zijn echtgenote daarmee in 1961 gingen kamperen op de camping in Garderen die zo goed bevallen was.

Klapstoeltje
Den Hartog was geen type dat alleen maar op zijn klapstoeltje voor de vouwwagen wilde zitten. Toen hem dan ook gevraagd werd voorzitter te worden van de recreatiecommissie van de camping zei hij geen nee. Vijfentwintig jaar maar liefst is hij daarvan voorzitter geweest. Met plezier kijkt hij terug op de vele activiteiten die er, vaak samen met de commissies van andere campings uit de nabijgelegen dorpen, werden georganiseerd. Dagfietstochten bijvoorbeeld van zo'n 45 kilometer lang waarbij, via mooie routes, alle deelnemende campings werden aangedaan voor een drankje, een hapje en om even uit te rusten. Ook werden er zeskampen georganiseerd. Deze werden gehouden op het huidige Midzomerfeestterrein aan de Hogesteeg in Garderen. ,,De politie werd dan gevraagd een oogje in het zeil te houden, mar die gaven dan zelf aan dat dit eigenlijk niet nodig was door de goede organisatie'', verteld Den Hartog niet zonder trots. Voorzitter is Den Hartog inmiddels niet meer, maar hij vervult nog wel de functie van 2e penningmeester in de commissie.

Nooit overwogen
Op de vraag waarom hij nooit eens ergens anders is gaan staan met zijn caravan/chalet geeft Den Hartog aan dat dit vooral te maken had met zijn activiteiten als voorzitter van de recreatiecommissie. Toen dat evenwel niet meer meespeelde, heeft het echtpaar evengoed nooit overwogen om naar iets anders uit te kijken. Den Hartog: ,,Ik ben zo verknocht aan deze camping. Was het niet bevallen dan zou ik zo zijn weggeweest, maar het is een fijne camping! Wim en Herma, maar ook Wim's ouders waren ontzettende aardige mensen, de plek waar ik sta is fijn, waarom zou ik weggaan?'' Overigens is het niet zo dat het echtpaar Den Hartog alleen maar Haarlem of Garderen zagen. Garderen was 's zomers wel de vaste standplaats, maar elke zomer werd er ook een ander land bezocht. Heel Europa hebben ze wel doorkruist met Noorwegen als favoriet. Tegenwoordig houdt Den Hartog het bij Garderen, maar dat is geen straf voor hem. Den Hartog: ,,Het was toch hartstikke leuk vanmorgen? We drinken elke morgen gezamenlijk koffie in de kantine, maar vandaag was het extra leuk met die taart, de prachtige plant en de vlaggetjes die de kinderen van de camping speciaal voor mij gemaakt hadden. Ik heb hier 50 jaar met heel veel plezier gestaan en hoop het nog heel wat jaren vol te houden!''.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten