woensdag 7 december 2011

Kurenpolder gooit het over andere boeg - BN DeStem

  vrijdag 29 juli 2011 | 16:41 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 29 juli 2011 | 16:43

Naast caravanners en kampeerders wil De Kurenpolder nu ook mensen trekken die op meer luxe gesteld zijn. Op de nieuwe uitbreiding Waterzicht moeten uiteindelijk 121 luxe chalets komen.

Naast caravanners en kampeerders wil De Kurenpolder nu ook mensen trekken die op meer luxe gesteld zijn. Op de nieuwe uitbreiding Waterzicht moeten uiteindelijk 121 luxe chalets komen.

HANK - Er heerst gezelligheid tussen de caravans en tenten op camping De Kurenpolder.Even verderop de camping staan vijftien chalets, omringd met modder, er verlaten bij. Het zijn de eerste chalets van de nieuwe uitbreiding 'Waterzicht', aan de noordwestzijde van het Hankse park.

Parkeigenaar Hans Gommers rijdt over het zojuist aangelegde asfalt dat het 'wegennet' vormt over de uitbreiding van zijn park. Hij kijkt tevreden naar de eenzame huisjes die met de rood-witte luikjes wel Brabantse gezelligheid uitstralen.

Op de uitbreiding van bijna 9 hectare moeten straks 121 chalets staan. Die zijn geschikt voor een permanent verblijf (een heel jaar min 120 dagen). Ieder perceel krijgt een omvang van 300 vierkante meter. "We willen hier luxe en kwaliteit bieden", verklaart Gommers. "Mensen willen tegenwoordig kwaliteit en zijn ook kritisch." Maar of dat ook bij de portemonnee van vandaag past? Op de achtergrond is het immers druk met mensen die hun vouwwagen uitklappen of een tentje opzetten. Gommers: "Kamperen is zeker in, en toch is de markt ook hier rijp voor. Dat merken we aan de keuzes die de mensen maken in het samenstellen van hun bungalow." Gommers doelt daarmee op gezinnen met kinderen.

In de kans om iets nieuws aan te pakken, is gekozen voor een hele andere stijl dan gebruikelijk op het recreatiepark. "Hier wilden we graag uniformiteit", legt Gommers uit. "De huisjes kunnen in omvang verschillen, maar dat valt niet op, omdat ze allemaal hetzelfde ogen." Naast elke bungalow, met een inhoud van 250 vierkante meter, komt een schuurtje van 16 vierkante meter te staan." Het perceel wordt gesierd door een waterpartij. Tuiniers verzorgen het groen voor de eerste bewoners al zo keurig mogelijk. Want een aantal mensen heeft zijn intrek al genomen in een chalet dat naar eigen wensen is gebouwd.

"Als er interesse is, hebben we eerst een gesprek met die mensen", vertelt Gommers. "We informeren naar wat men wil, om hoeveel personen het gaat enzovoorts. Met die informatie in de hand kiezen we de meest geschikte bouwer uit."

Wie hier op Waterzicht een eigen perceel wil, kan kiezen uit verschillende types bungalows. Prijzen vari?ren van 40.000 euro tot zo'n 60.000 euro. En dan komt de inrichting nog. De Kurenpolder rekent 3.060 euro voor een jaarplaats, inclusief de toeristenbelasting en milieuheffing. Voor een plaats aan het water betaalt men 237 euro meer.

Een stijlvolle brochure in aardetinten prijst het project aan. Dat is toch wat anders dan de speelse folder voor de rest van het park. "We trekken die lijn niet door, maar we denken wel na over verjonging van de 'oude' camping." Die camping zit vol, nu Waterzicht nog. In januari startte de verkoop, maar echt reclame is nog niet gemaakt. "Toch loopt het goed. Begin 2013 staan ze er alle 121."

Klik hier en lees het Privacy Statement

Zo reageert u:

Op de website van BN DeStem kunt u reageren op de artikelen. Soms worden (delen van) reacties ook gepubliceerd in de krant.

De redactie kan bijdragen zonder opgaaf van reden weigeren. Daarbij hanteren wij onder meer de volgende voorwaarden:

De reactie moet kort en bondig (max. 400 tekens) zijn.

De reactie mag niet beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen.

De reactie mag geen scheldwoorden of bedreigingen bevatten.

De reactie moet betrekking hebben op het artikel waaronder de reactie wordt geplaatst.

De reactie mag geen reclame-uiting bevatten.

De reactie mag geen priv?-gegevens van derden bevatten.

De reactie mag geen links naar illegale zaken bevatten (software, muziek, etc.).

De reactie mag geen inbreuk zijn op het auteursrecht van anderen.

Reacties onder overduidelijk valse naam kunnen worden geweigerd.

De reactie moet begrijpelijk en leesbaar zijn.

De redactie houdt zich aanbevolen voor tips, maar zal niet tot plaatsing overgaan van:

Reacties die (impliciete) beschuldigingen of verdachtmakingen van misdrijven bevatten, zolang er (nog) geen gerechtelijke

uitspraak is.

Reacties die de identiteit van verdachten onthullen. Evenmin van slachtoffers, zolang de redactie geen bevestiging van de

politie heeft (en wij mogen aannemen dat de familie is ingelicht)

Over het al dan niet plaatsen van reacties wordt niet gecorrespondeerd.

Het IP-adres van de afzender van een reactie wordt automatisch opgeslagen in het redactioneel systeem. Het kan worden

afgestaan aan derden in het kader van een strafrechtelijk (voor)onderzoek, namelijk als de redactie van mening is dat een

groot maatschappelijk belang in het geding is. Ook daarover wordt niet gecorrespondeerd.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten