woensdag 7 december 2011

Hotelplan Group neemt Duitse Inter Chalet over - Travelupdate

Hotelplan Group neemt Duitse Inter Chalet over

Hotelplan Group, 100% eigenaar van Interhome, neemt een belang van 26% in de in Freiburg gevestigde firma Inter Chalet. In een tweede fase zal Inter Chalet – marktleider in Duitsland voor de verhuur van vakantiewoningen – volledig worden overgenomen door Hotelplan Group.

De overname is erop gericht om het eigen merk Interhome te versterken. Michael Heines, oprichter van Inter Chalet in 1974, heeft tot het geplande partnerschap besloten om de lange termijn toekomst van de firma veilig te stellen. In de overeenkomst is besloten dat Hotelplan Group het resterende belang van 74% op 1 november 2013 zal verwerven.

Inter Chalet en Interhome beheren en verhuren ongeveer 50.000 vakantiewoningen. Met een gezamenlijk personeelsbestand van meer dan 500 medewerkers genereren de partners momenteel jaarlijks een gecombineerde omzet van circa 300 miljoen Euro.

De overname moet de nieuwe gecombineerde onderneming in staat stellen de Europese markt voor vakantieverhuringen te leiden. “De transactie is een mijlpaal in de geschiedenis van Interhome”, aldus Hans Lerch, CEO Hotelplan Group en voorzitter van de raad van bestuur van Interhome.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten