woensdag 7 december 2011

Hotelplan Group neemt Inter Chalet over - TourPRess.nl

Hotelplan Group, 100% eigenaar van Interhome, neemt een belang van 26% in de in? Freiburg (Duitsland) gevestigde firma Inter Chalet Ferienhaus-Gesellschaft mbH. De transactie wordt op 1 november 2011 formeel afgerond. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt. In een tweede fase zal Inter Chalet – marktleider in Duitsland voor de verhuur van vakantiewoningen – volledig worden overgenomen door de Hotelplan Group. De overname is erop gericht om het eigen merk Interhome te versterken.

Michael Heines, oprichter van Inter Chalet in 1974, heeft tot het geplande partnerschap besloten om de lange termijn toekomst van de firma veilig te stellen. In de overeenkomst is besloten dat de Hotelplan Group het resterende belang van 74% per 1 november 2013 zal verwerven. Tot dat moment zal Inter Chalet verder geleid worden door Michael Heines in zijn hoedanigheid als managing director en meerderheidsaandeelhouder. Inter Chalet en Interhome beheren en verhuren ongeveer 50.000 vakantiewoningen. Met een gezamenlijk personeelsbestand van meer dan 500 medewerkers genereren de partners momenteel jaarlijks een gecombineerde omzet van circa 300 miljoen Euro. Beide partijen verwachten dat door een intensieve en transparante samenwerking zij belangrijke synergie?n zullen behalen voorafgaand aan 1 november 2013. Dit zal de nieuwe gecombineerde onderneming in staat stellen de Europese markt voor vakantieverhuringen te leiden.

“De transactie is een mijlpaal in de geschiedenis van Interhome”, aldus Hans Lerch, CEO Hotelplan Group en voorzitter van de raad van bestuur van Interhome.


Vrijdag 12 Augustus 2011 Mail artikel Print artikel

View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten