woensdag 7 december 2011

Brandweer voorkomt bosbrand naast camping Floreal te Lichtaart - Het Nieuwsblad

KASTERLEE - Een korte maar felle brand heeft een chalet in de bossen van Lichtaart, naast camping Floreal, volledig vernield. De brandweerkorpsen van Kasterlee en Herentals konden voorkomen dat de brand op het bos oversloeg.

De brandweer van Kasterlee kreeg dinsdagmorgen om 11.25 uur een oproep van een brandende chalet aan de Hoge Bergweg, in de bossen naast camping Floreal in Lichtaart.

De spuitgasten kwamen snel ter plaatse met een autopomp, een tankwagen, de commandowagen en de bosbrandweerwagen.  De pompiers van Herentals hadden eveneens een tankwagen bij.

De waterleiding in de onmiddellijke omgeving van de brand stond niet onder voldoende druk om de brand te blussen, maar de twee tankwagens -met elk 15000 liter- hadden voldoende water bij om de vlammen afdoende te bestrijden.

De brandweer viel meteen de uitslaande brand aan die de hoge takken en de kruin van de dennenbomen bedreigde. Een bosbrand kon vermeden worden door eerst de vlammen die aan de takken likten te doven.

Daarna blusten de brandweerlui de chalet die tot op de grond vernield is. Een ledikant, een matras en andere huisraad werden buitengesleurd. Eerst dacht men dat er nog gasflessen binnenstonden, maar dat bleek niet het geval.

Omwonenden van camping Floreal kwamen bezorgd de toestand ter plaatse bekijken. 'Moet je zien wat voor een vuilnisbelt het hier is', zei een campingbewoner. 'Als dat allemaal in de fik gaat, slaat de brand over op de camping, en dan is het een ramp'.

Ook Erica Kok en Guido Vermeulen uit Kruibeke kwamen een kijkje nemen. 'We zijn nog maar twee dagen op de camping. We hoorden de brandweer rijden en zijn meteen komen kijken. Het is inderdaad erg gevaarlijk dat vlakbij de camping zo'n brand uitbreekt'.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten