woensdag 7 december 2011

Doek valt voor Chalet Royal - Knoopjelos.nl

Chalet RoyalNa veel speculaties en geruchten was het gisteren, spijtig genoeg, dan toch zover. Chalet Royal, gevestigd aan het Wilhelminaplein in Den Bosch, sloot haar deuren. Gerrit Greveling, sinds 1991 patron-cuisinier, is op zoek naar een nieuwe locatie, aangezien aankoop, renovatie en conitnuering op de huidige stek geen optie bleek.

"Het pand heeft een totale oppervlakte van 1500m2, waarvan Chalet Royal slechts 350m2 in gebruik heeft. Mede gezien het beleid en de bedrijfsstrategie van eigenaar van het vastgoed De Koninklijke Van Den Boer Groep zijn we in goed overleg tot dit besluit gekomen". Een derde partij die een andere bestemming aan het pand wil geven, heeft inmiddels een hoger bod gedaan.

Greveling is al door diverse partijen benaderd, en kreeg eveneens diverse locaties in en rond Den Bosch aangeboden. Eén daarvan is Het Kruithuis aan de Zuid-Willemsvaart, bevestigt de chef. Chalet RoyalVoor de medewerkers die op vergelijkbaar niveau willen blijven werken, is bij collega’s ander werk gevonden. De naam Chalet Royal blijft verbonden aan Greveling, die veertien jaar lang verantwoordelijk was voor de Michelinster van het restaurant.

De Guide Michelin is onlangs persoonlijk op de hoogte gesteld. "Het verzoek aan mij: op het moment dat ik weer als chef-kok ga werken of een restaurant open, of ik hen dan direct op de hoogte wil stellen". In de tussenliggende periode zal hij beschikbaar blijven om exclusief voor bedrijven en bij particulieren thuis te koken. Daarnaast zal hij zich blijven inzetten voor goede doelen, in het bijzonder Resto VanHarte en kinderschoolprojecten op Sint Maarten. Ook de functie van voorzitter van de Alliance Gastronomique blijft hij voorlopig uitoefenen. Greveling is sinds 1979 werkzaam binnen- en vanaf 1994 persoonlijk lid van de Alliance Gastronomique, het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.

U bevindt zich hier: Home » Nieuws » Doek valt voor Chalet Royal

28 augustus
Alliance Summer Tasting | lees verder

26 september t/m 2 oktober
Restaurant Week | lees verder

13 oktober | Wolfslaar Restaurant
Bring-Your-Own (wine) diner | lees verder

17 november | Wolfslaar Restaurant
Bring-Your-Own (wine) diner | lees verder


Reserveer nu online

Sinds 2001 recenseert Knoopjelos de Nederlandse restaurantwereld. Objectief, kritisch en genuanceerd, als bron van informatie voor consumenten en als klankbord voor restaurants.

Twitter

Nieuwsbrief

De Coninck Wines Gast-ro Deli

View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten