woensdag 7 december 2011

Petanque spelen, in open lucht en onder dak - Het Nieuwsblad

BRAKEL - Naast de chalet, in domein De Rijdtmeersen, werd de laatste maanden een bouwwerk voltooid. Het biedt onderdak aan de petanqueclub van Brakel, zodat ook bij regenweer dit populaire spel-sport kan gespeeld-beoefend worden.

Vrij tornooi

Om het petanque-spel toegankelijk te maken, werd afgelopen zaterdag een vrij tornooi ingericht. Wat het zowel voor de geoefende als de beginnende speler mogelijk maakte, om ver door te stoten. Elke ronde werden de ploegen opnieuw samengesteld. Wat maakte, dat je, tijdens je eerste pogingen begeleid kon worden door een doorwinterde petanque-speler.

Een gesloten hal, die af te sluiten is, en dus eventueel ook te verwarmen, is niet mogelijk in het park, waar het natuurkarakter dient gerespecteerd te worden.

Lint werd doorgeknipt

Zowel schepen van Sport, Hedwin De Clercq, als burgemeester Herman De Croo waren, net als andere schepenen en gemeenteraadsleden, aanwezig op de officiële opening.

Voorzitter Julien Van De Velde dankte, in zijn eigen naam en in die van zijn bestuursploeg, het gemeentebestuur voor de mooie infrastructuur !


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten