woensdag 7 december 2011

Man treft beer aan in keuken en vuurt - Het Laatste Nieuws

Een voormalige agent heeft zich in nesten gewerkt. De man trof een beer aan in zijn chalet in het Amerikaanse Estes Park en legde het dier neer. Volgens de dienst Parken en Wildleven is hij verantwoordelijk voor de dood van de drie jaar oude bruine beer.

Volgens een vrijwilliger van de dienst nam de schutter een "aantal verkeerde beslissingen" toen hij meer dan een dozijn kogels afvuurde op de beer. Volgens Jayne Znijewskie was oud-politieman zelf verantwoordelijk voor de beer in zijn chalet. Nadat hij was gaan winkelen, liet hij zijn boodschappen voor de deur van zijn optrekje staan en lokte hij zo de bruine beer. Hij liet ook de ramen van zijn chalet openstaan en het was voor de beer een koud kunstje om naar binnen te gaan. "Het is tragisch en had vermeden kunnen worden", zegt Znijewskie. "Toen hij naar binnen ging trof hij de beer in zijn keuken aan. Hij had het dier de kans moeten geven om naar buiten te gaan maar dat deed hij niet. Hij greep onmiddellijk naar zijn geweer." De beer was al buiten en toch bleef John schieten. "Hij raakte het dier minstens zes keer. Dit is een voorbeeld van onverantwoordelijk gedrag en het is verwerpelijk."

Toch kan John ook op bijval rekenen van een buurman. "Een inbreker mag je wel neerschieten en een beer niet?!", vraagt Gene Williams zich luidop af. "Je moet toch jezelf en jouw familie kunnen beschermen!" John zelf wou niet met de media spreken maar familielid meldde dat hij onder de indruk was. Of de Amerikaan vervolgd zal worden, is nog niet duidelijk. (vsv)

Aan het laden ...
Aan het laden ...

View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten