maandag 20 juni 2011

Verzekering boeken bij vakantie peperduur - De Gelderlander

Foto: ANP

Foto: ANP

DEN HAAG - Reisverzekeringen die met het boeken van de vakantie worden afgesloten, zijn peperduur.

Vakantiegangers die hun reis- en annuleringsverzekering direct bij de touroperator afsluiten, kunnen honderden euro's duurder uit zijn dan reizigers die de verzekering apart afsluiten.

Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer die de premies vergeleek van onlineverzekeringen aangeboden door touroperators en verzekeraars.

Verschil
Verzekeringen die bij vakanties worden aangeboden zijn duurder, omdat touroperators gemiddeld 10 procent van de premie in hun eigen zak steken. Het verschil kan zo hoog oplopen dat een reisverzekering aangeboden bij de vakantie twee keer zo duur is als een identieke verzekering die direct bij de verzekeraar wordt afgesloten, aldus Independer.

Voorbeeld 1
Zo betaalt een gezin van vier personen dat via Arke een autovakantie van drie weken naar Frankrijk heeft geboekt 486,50 voor een kortlopende reis- en annuleringsverzekering die de reisorganisatie aanbiedt via de Europeesche.

Bij internetverzekeraar Zelf.nl betaalt de familie voor een langlopende reisverzekering met volledige vergoeding bij annulering en een bagagedekking van 2500 euro per persoon een premie van 147,95 euro.

Voorbeeld 2
Een echtpaar dat vijftien dagen naar Thailand gaat via reisorganisatie Shoestring krijgt er een reis- en annuleringsverzekering van verzekeraar Mondial Assistance van 270,98 euro aangeboden.

Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering bij Delta Lloyd kost 108,40 euro per jaar voor het stel.

? Gelderlander 2011, op dit artikel rust copyright.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten