vrijdag 17 juni 2011

Niksen op vakantie niet langer hip - Het Nieuwsblad

Cruises voor senioren, overnachten in een appartementencomplex en dagenlang niksen op vakantie zijn uit de mode. Dat blijkt uit de zomerprognose van de Nederlandse reisorganisatie ANWB.

Actieve rondreizen, cruises voor alle leeftijden en ontspannen in luxeresorts zijn wel hip in 2011. De gemiddelde vakantieganger wil bovendien budgetvriendelijk reizen en genieten van alle mogelijke luxe en comfort. Uit de prognose blijkt nog dat 11,5 miljoen Nederlanders deze zomer op vakantie gaan. 3,3 miljoen van onze noorderburen blijven thuis.

Frankrijk populair
Frankrijk is met stip de favoriete reisbestemming, maar ook Turkije en Spanje vallen in de smaak. De populariteit van Kroatië en Tsjechië daalt echter fors, net als reizen naar verre bestemmingen zoals de Verenigde Staten en het exotische Indonesië.

Daarnaast blijven Nederlanders hun reputatie als fervente kampeerders alle eer aandoen. Zo’n 3,7 miljoen van hen overnachten het liefst in een tent. Ruim 2,6 miljoen trekken naar het buitenland. Ook hier blijkt Frankrijk het populairst.

Extra Time


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten