donderdag 23 juni 2011

Huisdieren vaker aan vakantie toe

Eindhoven, 3 oktober 2010

Vakantiehuizen waar huisdieren welkom zijn, nemen in populariteit toe. Volgens de meest recente cijfers van online vakantiehuizenspecialist Belvilla neemt ruim een vijfde van de vakantiegangers één of meerdere huisdieren mee op reis. Bestemmingen in de buurlanden België en Duitsland zijn daarbij favoriet omdat dieren doorgaans niet van lange (auto)reizen houden. Vooral hondeneigenaren blijken hun huisdier graag een uitje te gunnen, al speelt eigenbelang ook een belangrijke rol: ze kunnen hun hond domweg niet missen op vakantie.

Hond of kat mee op vakantie: het is voor veel mensen een reden om niet een hotelkamer, maar een vakantiehuis te boeken. Belvilla krijgt jaarlijks honderden aanvragen specifiek voor huizen waar huisdieren welkom zijn. Die verzoeken kunnen overigens doorgaans goed worden ingewilligd, want met name in de nabijgelegen vakantielanden zijn huisdieren net zo populair als bij ons. In totaal zijn er circa 6000 vakantiehuizen van Belvilla, verspreid over 19 landen, waar huisdieren welkom zijn. Ook wintersportbestemmingen zijn erg huisdiervriendelijk: er zijn maar liefst ruim 1700 wintersportaccommodaties waar huisdieren zijn toegestaan.

Uit eerder onderzoek aan de Universiteit van Utrecht blijkt dat veel mensen hun huisdier als lid van het gezin zien. Hond of kat thuislaten terwijl het gezin op reis gaat wordt door deze groep als onnatuurlijk ervaren. Omdat ‘op vakantie zijn’ vaak betekent (veel) buiten zijn, gunnen veel hondenbezitters hun hond graag een extra uitje. Een substantieel deel van de eigenaren (41%) blijkt echter de hond of honden gewoonweg niet te kunnen missen op vakantie. Voor deze groep is het elke dag Dierendag.

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de grootste Europese spelers in de vakantiehuizenverhuur. De organisatie bestaat ruim 30 jaar en verzorgt jaarlijks voor bijna 550.000 gasten een verblijf in één van de 20.000 vakantiehuizen in 19 Europese landen. Belvilla onderscheidt zich met unieke, aantrekkelijk geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.nl. Belvilla is lid van de ANVR, SGR en Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla Persvoorlichting, Ellen Oude Grotebevelsborg via tel. 040-216 36 12 of e-mail Ellen.OudeGrotebevelsborg@leisure-group.eu, twitter: http://twitter.com/belvilla_pers

Creative Venue – communicatieadvies en PR, Tessa Dijkman via tel. 020 – 452 52 25 of e-mail: t.dijkman@creativevenue.nl, website: www.creativevenue.nl (persruimte Belvilla)

Consumenten kunnen voor meer informatie contact opnemen met Belvilla.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten