donderdag 23 juni 2011

Vakantiehuizen populairder ondanks dalende zomertrend

Hoewel het totaal aantal vakantieboekingen in de reisbranche dit jaar iets achterblijft bij voorgaande jaren, is het aantal geboekte vakantiehuizen opnieuw gestegen. Dit blijkt uit cijfers van Belvilla, Europees marktleider in de vakantiehuizenbranche. Belvilla noteerde duidelijke groei ten opzichte van 2009. Vliegen hotelgasten vooral graag naar Turkije, Griekenland en Spanje, de populairste vakantiehuizen liggen in Duitsland, Frankrijk en België. In eigen land is de provincie Limburg inmiddels de favoriete bestemming (2009: Gelderland).

Volgens Belvilla kiezen steeds meer Nederlanders voor bestemmingen die relatief dichtbij liggen en die met het eigen vervoer te bereiken zijn. Dit is in overeenstemming met de jongste cijfers van de ANVR, de overkoepelende organisatie voor reisondernemingen. Daaruit blijkt dat er dit jaar minder mensen met het vliegtuig op vakantie gaan, terwijl het percentage mensen dat er met eigen vervoer op uitging gelijk bleef. Volgens Belvilla-directeur Hedwig Wassing speelt de economische crisis hierbij zeker een rol. “Vakantiehuizen bieden omgerekend per persoon per nacht veel waar voor hun geld en kunnen gemakkelijk concurreren met zelfs de scherpste hotelaanbiedingen. Het is een kwestie van gezond verstand: je kunt met de eigen auto naar je vakantiebestemming en je kunt ook eens thuis lekker kokkerellen, zonder elke avond verplicht uit eten te moeten. Een vakantiehuis biedt comfort  en privacy, weg van de massa, terwijl  je kan besparen op de kosten voor eten en drinken. De vakantie wordt goedkoper, maar de beleving zeker niet minder. Dat spreekt veel Nederlanders aan.”  

Hoewel de meeste huurders van een vakantiehuis kiezen voor bestemming die binnen één tot anderhalve dag rijden bereikbaar is, groeit ook het aantal boekingen in Zuid-Europa. Om die reden heeft Belvilla sinds begin dit jaar het aanbod in bijvoorbeeld Griekenland uitgebreid met 37 huizen naar circa 60 Griekse woningen, een ruime verdubbeling. Het aanbod op de populaire eilanden Corfu en Kreta is daarmee flink gegroeid, terwijl de veeleisende vakantieganger ook terecht kan op de eilanden Chios, Lefkas en Samos. In één opzicht vertonen de cijfers van Belvilla eenzelfde trend als die van de gehele reisbranche: het aantal last minute boekingen neemt toe. Wassing: “Als we een correctie toepassen voor de WK-periode laat deze zomer verhoudingsgewijs meer last minute boekingen zien dan de zomer van 2009. Aangezien wij echter altijd een mooi aanbod aan last minute boekingen hebben is dit voor ons geen enkel probleem.”

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de grootste Europese spelers in de vakantiehuizenverhuur. De organisatie bestaat ruim 30 jaar en verzorgt jaarlijks voor bijna 550.000 gasten een verblijf in één van de 20.000 vakantiehuizen in 19 Europese landen. Belvilla onderscheidt zich met unieke, aantrekkelijk geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.nl. Belvilla is lid van de ANVR, SGR en Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten