zondag 5 juni 2011

Hollands Midden - Op vakantie? Stuur een kaartje naar de politie! - Politie

Hollands Midden, 03-06-2011 • Gaat u binnenkort op vakantie? Maak dan gebruik van de vakantieservice van Politie Hollands Midden, zodat de politie op de hoogte is van uw afwezigheid.

Door bij de politie aan te geven wanneer u op vakantie gaat, kan de politie tijdens uw vakantieperiode een extra oogje in het zeil houden. En mocht er toch iets gebeurd zijn, dan waarschuwt de politie een contactpersoon of sleutelhouder die u via de vakantieservice bij de politie heeft opgegeven.

Verschillende mogelijkheden
Er zijn een aantal mogelijkheden om de politie op de hoogte te stellen van uw afwezigheid.

- Via internet
U kunt zich voor de vakantieservice aanmelden via een digitaal formulier onder de special ?De vakantieservie? op www.politie.nl\hollands-midden, of klik op de QR-code onderaan dit bericht.
- Afwezigheidskaarten
Een andere manier om de vakantieservice aan te vragen is een afwezigheidskaart in te vullen. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij de balie van elk politiebureau in de regio van Politie Hollands Midden. Kijk voor een politiebureau bij u in de buurt op www.politie.nl of bel met de politie op 0900 8844.

- Telefonisch aanvragen
Een andere mogelijkheid is om telefonisch uw afwezigheid door te geven. U kunt dan bellen met 0900-8844. Een medewerker geeft uw melding vervolgens door aan de politie in uw woonplaats.

Geen garantie
Om geen valse verwachtingen te wekken is het aanvragen van de vakantieservice helaas geen garantie voor ??n of meerdere controles door de politie. Uiteraard doet de politie er alles aan om het wel mogelijk te maken, maar door spoedmeldingen of andere dringende zaken kan het zijn dat uw woning niet gecontroleerd wordt tijdens uw vakantie. Ook kan de politie niet garanderen dat er na het inleveren van uw afwezigheidsmelding niet wordt ingebroken. De politie kan nu eenmaal niet 24 uur per dag uw woning bewaken. Maar, samen kunnen we het de inbrekers wel zo moeilijk mogelijk maken!

Vakantietips
Tijdens eerdere controles van woningen van vakantiegangers constateerden agenten dat een volle brievenbus al verried dat de bewoners op vakantie waren. Een inbreker heeft dan vrijspel. Om dit te voorkomen kunt u, voordat u met vakantie gaat, tal van maatregelen nemen zoals:

- Berg opklimmateriaal zoals ladder, tuinmeubilair, altijd op of leg deze goed vast.
- Laat uw tuin en planten tijdens uw afwezigheid verzorgen. Een onverzorgde tuin, hoog gras, verdorde planten in de vensterbank verraden dat de bewoners langdurig afwezig zijn.
- Laat uw post ophalen en uit het zicht wegleggen.
- Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Laat uw huis er uitzien alsof u nog aanwezig bent.
- Laat met behulp van schakelklokken verlichting aan- en uitgaan. Bewaar reservelampen in de meterkast.
- Merk en registreer uw waardevolle goederen. Voorzie deze goederen zo mogelijk van een uniek merkteken; uw       postcode + huisnummer.
- Heeft u een diefstalgevoelige auto monteer dan een startonderbreker in het voertuig.
- Geen touwtje uit de brievenbus laten hangen of een sleutel in een bloempot leggen.
- Waardevolle goederen niet zo uitnodigend neerzetten, dat ze vanaf buiten goed zichtbaar zijn.
- Niet op uw antwoordapparaat, voicemail, twitteraccount, hyves- of facebookpagina vermelden dat u weg bent.
- Geen (auto)sleutels, autopapieren e.d. in uw jas aan de kapstok laten zitten op korte afstand van de brievenbus. Dit in verband met hengelen door de brievenbus.
- De planten niet van de vensterbank halen als u lang weggaat.


vakantiekaarten check

Een agent controleert de woning van een vakantieganger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten