donderdag 23 juni 2011

Familiewintersport: Duitsland steeds populairder

Korte sneeuwvakanties worden steeds vaker op de Duitse pistes doorgebracht. Alleen al afgelopen wintersportseizoen steeg het aantal boekingen voor Duitsland met bijna 20% en ook dit jaar lijkt deze trend door te zetten, aldus Belvilla, Europees marktleider in de vakantiehuizenbranche. Duitse wintersportbestemmingen zijn vooral favoriet bij families: ze zijn gemakkelijk bereikbaar, relatief goedkoop en de omgeving biedt doorgaans veel alternatieven voor skiën en snowboarden. Oostenrijk blijft echter de onbetwiste nummer één bestemming voor Nederlanders, ondermeer omdat de Oostenrijkse skigebieden vaak meer uitdaging bieden dan de Duitse.

In Duitsland is Sauerland – waar ook het bekende Winterberg ligt - de populairste bestemming. Net als in de zomervakantie kiezen steeds meer Nederlanders ook voor de wintersport een bestemming die relatief dichtbij ligt. Bovendien gaat de voorkeur vaker uit naar een vakantiehuis in plaats van een hotel. “Vriendengroepen en families kiezen steeds vaker voor een groot huis, zoals een landhuis of een lodge, al dan niet voorzien van sauna, jacuzzi, zonnebank of soms zelfs een eigen bar. Omdat veel huizen eigen badkamers bieden bij de tweepersoonsslaapkamers blijft de privacy gewaarborgd, maar ben je er toch met z’n allen lekker tussenuit”, aldus Belvilla-directeur Hedwig Wassing.

Ongeveer 80% van de wintersportboekingen wordt vastgelegd voor 6 personen, blijkt uit de cijfers van Belvilla. Daarnaast zijn hele grote accommodaties voor groepen van meer dan 30 personen erg in trek. Duidelijk is dat de wintersport een typische korte vakantie is. Wassing: “Ongeacht het wintersportgebied en groepsgrootte zien we dat gasten steeds meer flexibiliteit wensen bij hun wintersport. Niet iedereen wil een week weg; één op de tien Nederlanders boekt graag een wintervakantie voor een verblijf van 5 dagen of korter. We bieden daarom steeds meer flexibele aankomst- en vertrekdagen, om aan de vraag naar flexibiliteit te voldoen.”

Bij de meer ervaren wintersporters en de après-skiliefhebbers blijft Oostenrijk geliefd. De gebieden Vorarlberg, Zillertal en Kitzbüheler Alpen voeren de toon bij de wintersportboekingen.  Het Zillertal  biedt al jaren een goede prijs-kwaliteitverhouding en uitstekende skigebieden. Vorarlberg, in West-Oostenrijk is gemakkelijk bereikbaar voor Nederlanders. Vooral het dal Montafon is duidelijk in opkomst als toonaangevend skigebied. De populariteit van de Kitzbüheler Alpen ligt voor de hand; dit gebied is uitgeroepen tot beste en modernste skigebied van de wereld.

Om het zoeken en boeken van wintersportwoningen nog gemakkelijker te maken, biedt Belvilla dit jaar ook extra veel wintersportinformatie. De afstand tot de skilift, informatie over de wintersportplaats en het skigebied en weer- en sneeuwinformatie is terug te vinden op de vernieuwde website www.belvilla.nl/wintersport. 

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de grootste Europese spelers in de vakantiehuizenverhuur. De organisatie bestaat ruim 30 jaar en verzorgt jaarlijks voor bijna 550.000 gasten een verblijf in één van de 20.000 vakantiehuizen in 19 Europese landen. Belvilla onderscheidt zich met unieke, aantrekkelijk geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.nl. Belvilla is lid van de ANVR, SGR en Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten