donderdag 23 juni 2011

Belvilla brengt droom ‘tweede huis’ dichterbij

Eén op de drie Nederlanders (37%) zou graag een tweede huis willen bezitten. Tussen droom en daad staan echter vaak praktische bezwaren in de weg, zo blijkt uit onderzoek door Belvilla, specialist in online verhuur van vakantiewoningen. Hoge onderhouds- en verzekeringskosten, te weinig tijd om er voldoende gebruik van te maken en te veel rompslomp bij het eventueel verhuren aan derden weerhoudt veel mensen ervan om een vakantiewoning aan te schaffen. Volgens Belvilla kan het inschakelen van een intermediair veel van deze bezwaren wegnemen.

Met de uitkomsten van het onderzoek worden de vermoedens van Belvilla-directeur Hedwig Wassing bevestigd dat veel potentiële eigenaren van een tweede huis niet voldoende bekend zijn met bemiddelingsorganisaties die het merendeel van deze bezwaren direct tenietdoen. “Wanneer je je tweede huis met regelmaat aan huurders beschikbaar kunt stellen, genereer je inkomsten die al snel de kosten dekken. Als je dat ook nog kunt doen zonder al teveel logistieke en administratieve rompslomp, komen veel van de bezwaren tegen het aanschaffen van een tweede huis te vervallen. De droom van het tweede huis komt daarmee ineens heel dichtbij”, aldus Wassing.

Een vakantiehuis in het buitenland is vooral leuk. De helft van de respondenten geeft aan dat de mogelijkheid om meerdere malen per jaar naar het buitenland te gaan hen zeer aanspreekt. Dat geldt voor nu, maar zeker ook voor ‘later’, na de pensionering (54%). Ook de mogelijkheid om familie en vrienden (36%) en de kinderen (31%) mee te laten profiteren speelt in positieve zin mee. Ongeveer een derde van de mensen die het idee van een tweede huis aanspreekt, beschouwt het ook als inkomstenbron (uit verhuur) of als een belegging (43%).

Belvilla is onderdeel van de @Leisure Group, één van de grootste spelers op de Europese verhuurmarkt. De @Leisure Group voorziet geïnteresseerde huiseigenaren van een rendementprognose van de omzet die te behalen is met het verhuren van een tweede huis. Deze prognose wordt gebaseerd op gedegen kennis van de verhuurmarkt, want de organisatie bestaat al 30 jaar en verzorgt jaarlijks voor 500.000 gasten een verblijf in 19 Europese landen. Naast zekerheid van betaling en een flexibele verhuurformule, krijgt de huiseigenaar toegang tot een persoonlijke webpagina. Op deze beveiligde pagina staat alle vakantiehuisinformatie, zoals de boekings- en betalingsoverzichten, inclusief de eventuele eigen reserveringen van de huiseigenaar. De @Leisure Group neemt de huiseigenaar de verzorging en afhandeling van de gehele reserveringsprocedure uit handen, dat wil zeggen van wereldwijde promotie, boeking, betaling tot aftersales.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: www.leisure-group.eu

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de grootste Europese spelers in de vakantiehuizenverhuur. De organisatie bestaat ruim 30 jaar en verzorgt jaarlijks voor bijna 550.000 gasten een verblijf in één van de 20.000 vakantiehuizen in 19 Europese landen. Belvilla onderscheidt zich met unieke, aantrekkelijk geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.nl. Belvilla is lid van de ANVR, SGR en Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten