woensdag 6 juli 2011

Tips voor een geslaagde vakantie met je hond - De Standaard

Goed nieuws voor dierenliefhebbers die hun hond willen meenemen op vakantie: de opkomst van reissites voor huisdieren maakt het extra makkelijk om een hotel, vakantiehuis of kampeerterrein te vinden waar jij en je hond hartelijk ontvangen worden. Wij geven tien tips voor een beestige vakantie.

- Zorg dat het paspoort van je hond volledig in orde is. Als je buiten de Europese Unie reist, neem dan gezondheidsverklaringen en inentingsbewijzen mee. Schrijf voor alle veiligheid ook het nummer van je dierenarts en dat van zijn vervanger op de eerste pagina.

- Plan je een actieve reis? Bereid je hond dan voor door er ruim voor je vertrek lange wandelingen mee te maken. Op die manier krijgen honden die niet zo vaak wandelen minder snel blessures.

- Geef je trouwe viervoeter niet te veel eten op de dag van het vertrek. Een derde van de normale portie volstaat, zo beperk je de kans op wagenziekte.

- Voorzie oud beddengoed om de poten van je dier af te kuisen na het wandelen. Honden mogen dan wel toegelaten zijn in het hotel, je hoeft je kamer niet vuil achter te laten. Bovendien kunnen de oude lakens ook dienen als bescherming voor de sofa, stoel of bed.

- Als je hond geen gemakkelijke eter is, neem je best enkele blikken van zijn lievelingsvoedsel mee om te vermijden dat hij honger lijdt op vakantie. Denk er ook aan om zijn favoriete snoepjes in te pakken. Geef er eentje als hij zich goed gedraagt op de bestemming.

- Pak een tekentang en anti-vlooienmiddel in. Oor- en oogdruppels zijn ook handig omdat een ander klimaat makkelijker irritaties kan veroorzaken. Als je de juiste lapmiddeltjes in je reistas hebt zitten, kun je een bezoek aan de lokale dierenarts uitsluiten.

- Vergeet je zaklamp niet. Je hond zal het aangenaam vinden om te zien waar hij loopt tijdens zijn laatste uitlaatbeurt in een onbekende omgeving.

- Check ruim op voorhand welke regels je moet respecteren op je vakantiebestemming. In Duitsland bijvoorbeeld moeten honden een speciale autogordel dragen, terwijl een muilkorf verplicht is in bepaalde andere landen.

Onze favoriete sites
Het enige wat baasjes op deze sites moeten doen, is hun gewenste vakantiebestemming en accommodatie aanvinken. Op basis van die criteria wordt een fijne verblijfsplaats voor hen en hun hond(en) uitgekozen.

http://www.hotdogholidays.com/
http://www.mobielehonden.be/
http://www.travelpets.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten