donderdag 7 juli 2011

Onderwijsminister wil 'vakantiebrossers' aanpakken - Zita.be

Het is een bekend fenomeen: ouders die hun kinderen te vroeg uit school halen om goedkoop op vakantie te vertrekken. Onderwijsminister Smet wil precies weten hoeveel het er zijn en een actieplan opstellen.

Nog geen drie weken en het schooljaar zit erop. In theorie, want in de praktijk liggen alle activiteiten in de meeste scholen al op 24 juni stil. Meer dan een wandeling of een museumbezoek staat er vaak niet gepland. Veel leerlingen vragen zelfs of ze hun rapport niet een week vroeger krijgen, zodat ze hun reiskoffers al kunnen pakken.

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) wil dat 'luxeverzuim' in kaart brengen. "We hebben al rond de tafel gezeten met de onderwijsnetten en de toeristische sector", zegt Smet, die in het najaar een actieplan op tafel wil leggen. Hij denkt aan een aanpassing van de organisatie van het schooljaar en het examensysteem.

"Op sommige scholen beginnen de examens zo vroeg dat kinderen bijna twee weken voor de vakantie al niet meer op school moeten zijn. En het is dan goedkoper om op vakantie te vertrekken." Volgens touroperators Thomas Cook en Jetair klopt dat laatste trouwens niet. "De prijs van je reis hangt vooral af van de capaciteit van het vliegtuig dat je neemt en het hotel waar je logeert."

WB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten