woensdag 6 juli 2011

Elias B. ook verdachte van poging tot moord en brandstichting - De Twentsche Courant Tubantia

  donderdag 23 juni 2011 | 11:38 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 23 juni 2011 | 20:25

Huis moordverdachte - op vrouw in Sneek - aan Nordhornsestraat in Denekamp.Foto Alphons Weierink

Huis moordverdachte - op vrouw in Sneek - aan Nordhornsestraat in Denekamp.Foto Alphons Weierink

DENEKAMP - De 42-jarige Denekamper Elias B. wordt niet alleen verdacht van de moord op zijn 27-jarige schoonzuster in Sneek maar ook van poging tot moord op twee personen c.q. brandstichting in Jislum.

In een park in dit Friese dorpje bij Dokkum branddde vorige week donderdag, ’s ochtends in alle vroegte rond vier uur, een chalet af waarin zich op dat moment twee personen bevonden. Die konden ternauwernood aan de vlammenzee ontsnappen; ze raakten niet gewond.

Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden wil niets zeggen over het mogelijke verband tussen de moord in Sneek en de brandstichting in Jislum. Persvoorlichter Melanie Kompier benadrukt dat er g??n sprake is van een familieband tussen het 27-jarige slachtoffer uit Sneek en de twee slachtoffers in Jislum. Wel moet volgens haar de reden voor de brandstichting worden gezocht in de ’relationele sfeer’. Gezien de ernst van deze zaak verdenkt het OM Elias B. behalve van brandstichting ook van een poging tot moord.

Een dag later, opnieuw vroeg in de ochtend om kwart voor zes, stak de Denekampse verdachte de zus van zijn vrouw dood in Sneek. B. was in mei door zijn vrouw en kinderen verlaten. Na zijn daad sloeg hij op de vlucht, ’s avonds werd hij in Belgi? aangehouden. Woensdagavond is hij uitgeleverd aan Nederland.

Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Er werken 25 rechercheurs aan de zaak.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten