woensdag 6 juli 2011

Afgelegen chalet gaat in vlammen op - Het Nieuwsblad

HERENTALS - Diep in de bossen tussen Herentals en Lichtaart is gisterochtend rond 2 uur een chalet in vlammen opgegaan. Het parket heeft een deskundige aangesteld om na te gaan of er kwaad opzet in het spel is. Bewijzen daarvoor zijn er vooralsnog niet.

De brand werd opgemerkt door de bewoners, twee mannen van 39 en 71 jaar oud. Ze konden zich tijdig uit de voeten maken. 'Het perceel waarop de chalet stond was niet zo eenvoudig te vinden en te bereiken', zegt luitenant Sus Meulemans van brandweer Herentals. 'Het terrein ligt achteraan op een zijpaadje van de al onverharde Lavendelweg. Eén van de bewoners is ons tegemoet gekomen om de weg te wijzen. Die ging over een pad dat net breed genoeg was om met de vrachtwagen door te kunnen.'

Tweede uitdaging voor de brandweer was voldoende water vinden. Midden in de bossen ligt er immers gaan waterleiding. 'In totaal hebben we zo'n 40.000 liter gebruikt', zegt Meulemans. 'We hebben meerdere tankwagens ingezet die moesten pendelen om water bij te gaan tanken.'

De brandweer kon niet voorkomen dat de chalet en enkele aangebouwde constructies helemaal werden verwoest. Gewonden zijn er niet. Gistervoormiddag moest de brandweer van Herentals nog een tweede keer ter plaatse komen. Terwijl de technische diensten van de politie bezig waren met de vaststellingen begonnen de restanten van het gebouw opnieuw lichtjes te smeulen.

Autobrand

Over de oorzaak van de brand werd gisteren volop gespeculeerd. In de loop van de ochtend werd een buurtbewoner opgepakt met wie de bewoners van de chalet een niet al te beste relatie hebben. In het verleden zou er tussen beide een conflict geweest zijn over een al dan niet verdachte autobrand.

'Het labo dat de site heeft onderzocht heeft evenwel nergens aanwijzingen kunnen vinden die duiden op kwaad opzet', zegt politiewoordvoerder Dirk Van Peer. 'Er is ook niets wat er op wijst dat de buurtbewoner van ver of dichtbij iets met de brand van afgelopen nacht zou te maken hebben.' De man mocht na verhoor dan ook beschikken.

Van de chalet blijft weinig over. Op hetzelfde perceel staat nog wel een caravan. Gisteren werd gezocht naar een tijdelijk onderkomen voor de bewoners. In de omgeving van de Lavendelweg liggen in de bossen wel meer chalets verscholen. Een belangrijk deel daarvan staat te koop.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten