vrijdag 8 juli 2011

Mobiel internet in het buitenland: shoppen voor je vakantie - Blog.nl (Blog)

Wie in het buitenland gebruik wil maken van mobiel internet, doet er goed aan de tarieven van de verschillende telecomproviders te vergelijken.

Waarschuwing vooraf: het is een jungle. Elke provider heeft zijn eigen criteria, bundels, spelregels, snelheid, enzovoorts. En, let op, ook de tarieven voor mobiel internet via je smartphone of via je laptop (kunnen) verschillen.

Maar er is hoop. T-Mobile, altijd kampioen onduidelijkheid, gaat met verschillende internetpassen voor het buitenland, het zogeheten Travel & Surf, het gebruik van mobiel internet in het buitenland makkelijker maken. En tegen lagere tarieven. De passen zijn beschikbaar voor alle T-Mobile abonnementen en prepaid op de telefoon en de laptop. Eindelijk een keer iets positiefs te melden over T-Mobile.


Voor een dagpas van 5 MB binnen de EU betaal je vanaf 1 juli 1,95 euro. Een weekpas met onbeperkt internet kost 14,95 euro en voor diezelfde prijs koop je een weekpas van 10 MB in landen als Canada, Marokko of Suriname.
Bestaande klanten van T-Mobile moeten zich voor Travel & Surf aanmelden bij de klantenservice. Het blijven ambtenaren. Voor nieuwe klanten werkt Travel & Surf direct.

Eerder al verlaagde KPN de kosten voor mobiel internet in het buitenland. Maar de kostenstructuur is volkomen ondoorzichtig. Voor Vodafone, dat eind vorig jaar de tarieven verlaagde voor mobiel internetten in zestien Europese landen, geldt het zelfde.

Ook Bellen.com van Ben Woldring heeft er maar moeilijk mee. Die hanteert twee vergelijkingen voor mobiel internet. Een voor de smartphone en een voor laptops. Zouden ze bij Bellen.com al weten van het bestaan van de iPad?
.
Eurocommissaris Neelie Kroes gaat vanaf 1 juli 2012 een maximumprijs van 90 eurocent per MB instellen. Een jaar later wordt het maximum 70 cent en per 1 juli 2014 50 cent. Dat wordt knijpen voor de telecomproviders.

Lees ook:Elke soldaat gratis smartphone, gratis abonnement
Lees ook:Eindelijk internet tegen vast tarief in Europa
Lees ook:Gratis mobiel bellen met Scydo | Praktisch en zonder poespas
Lees ook:Extra heffing voor mobiele internetdiensten van de baan
Lees ook:Mobiel internet fors duurder | Meer regels van kabinet Rutte
Heb jij NieuweMedia.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Klik hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten