woensdag 6 juli 2011

Nederlands sterrenrestaurant Chalet Royal sluit deuren - de Volkskrant

ANP/Redactie - 06/07/11, 06:33 Gerrit Greveling (midden) en de Ierse president Mary McAleese. © ANP Het in 's-Hertogenbosch gevestigde sterrenrestaurant Chalet Royal van chef-kok Gerrit Greveling sluit na 75 jaar zijn deuren. De eigenaar van het restaurant heeft de locatie verkocht aan lokale investeerders. Sinds gisteren is de zaak gesloten.

Gerrit Greveling, sinds 1991 patron en cuisinier, is op zoek naar een nieuwe locatie om het restaurant voort te zetten. Greveling is benaderd door verschillende partijen en kreeg al diverse locaties binnen en buiten Den Bosch aangeboden.

De naam Chalet Royal blijft verbonden aan Greveling, die veertien jaar verantwoordelijk is geweest voor de huidige Michelin-ster. Chalet Royal werd in 1958 voor het eerst met een Michelin-ster bekroond en daarna nog 32 keer. Greveling leidde verschillende topkoks op, onder wie Cas Spijkers.

Aankoop van het vastgoed, restauratie, onderhoud en het voortzetten van het restaurant op de huidige locatie was geen optie voor Greveling. 'Het pand heeft een totale oppervlakte van 1500m2, waarvan Chalet Royal 'slechts' 350m2 in gebruik heeft. Mede gezien het nieuwe vastgoedbeleid en de bedrijfsstrategie van de eigenaar van het vastgoed, zijn we in goed overleg tot dit besluit gekomen', aldus Greveling

Greveling: 'Ik vind het een verrassende ervaring om op deze wijze op mijn leeftijd zo te stoppen met mijn levenswerk. Aan de andere kant behelst het een unieke uitdaging, niet velen krijgen de kans om op deze leeftijd na te denken over hun verdere werkzame leven en daar zelf nieuwe keuzes in te mogen maken'.

Aan het laden ...
Aan het laden ...

View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten