vrijdag 11 mei 2012

Vraag naar vakantiehuizen aan de Elfstedenroute

De Elfstedenkoorts neemt toe nu de vorst aanhoudt en de rayonhoofden druk in overleg zijn. Zou het er dit jaar weer van komen? De hotels in Friesland hebben het volgens berichten druk met aanvragen. Ook vakantiehuizenspecialist Belvilla ziet vraag naar Friese woningen langs de schaatsroute. Wil je dit bijna mythische evenement van dichtbij meemaken, grijp dan je kans. De laatste tocht was tenslotte alweer vijftien jaar geleden.

De Elfstedentocht is voor het eerst in 1909 gereden en heeft tot nu toe slechts vijftien keer kunnen plaatsvinden. De bijna 200 kilometer lange schaatstocht gaat alleen van start als het natuurijs over de hele route minimaal 15 centimeter dik is. Bij voldoende vorst en met het sneeuwvrij maken van het ijs is er redelijke kans dat deze dikte binnen een paar dagen wordt bereikt.

Belvilla heeft nog diverse vakantiehuizen beschikbaar langs de route. In het pittoreske Elfstedenstadje Hindeloopen is bijvoorbeeld een sfeervol vakantieadres voor twee personen in een voormalige basisschool uit 1919. De school ligt in het historische centrum en tegelijkertijd verscholen in het groen. In Molkwerum, eveneens aan de Elfstedenroute, bevindt zich nog een voormalig schooltje met vierpersoonsappartement d’Alde Skoalle. In Stavoren, zevende stad op de schaatsroute, biedt Belvilla ook diverse vakantiehuizen aan, waaronder enkele bijzondere schiphuiswoningen. Deze vakantiehuizen zijn gebouwd boven het water en beschikken over een eigen schiphuis en aanlegsteiger onder het huis.

En mocht de tocht per schaats niet doorgaan, dan kun je de route, of een deel ervan, natuurlijk ook wandelend, fietsend of rolschaatsend volgen.

Friese vakantiehuizen langs de route van Belvilla: http://www.belvilla.nl/elfstedentocht

Deze editorial is bedoeld om inspirerend inzicht te geven in het zeer diverse aanbod van vakantiehuizenspecialist Belvilla. De teksten en het beeldmateriaal zijn vrij van rechten te gebruiken.

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de grootste Europese spelers in de vakantiehuizenverhuur. De organisatie bestaat ruim 30 jaar en verzorgt jaarlijks voor 550.000 gasten een verblijf in één van de 20.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op http://www.belvilla.nl/. Belvilla is lid van de ANVR, SGR en Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten