zaterdag 12 mei 2012

Nederlander viert meivakantie dichtbij

Eindhoven, 24 april 2012

Nederlanders gaan dit jaar tijdens de meivakantie vooral dichtbij op vakantie, zo blijkt uit cijfers van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Ruim 75% kiest voor een vakantiehuis in eigen land of één van de buurlanden. Nederland staat aan kop met als populairste provincies Limburg, Zeeland en Overijssel. België volgt Nederland op de voet met de Ardennen als favoriete regio. Duitsland neemt de derde positie in, waar Nederlanders vooral kiezen voor de Eifel.

Dat de meivakantie voor veel mensen een last minute vakantie is, blijkt uit het overgrote deel van de boekingen dat is vastgelegd in 2012. De boekingsmaanden maart en april hebben daar een behoorlijke bijdrage aan geleverd. Belvilla speelt hier handig op in door de last minute aanbiedingen te groeperen op www.belvilla.nl/vakantiehuis-lastminute, waar kortingen kunnen oplopen tot een kwart van de huurprijs en zelfs meer.

Net als bij de meivakantie verwacht Belvilla voor de zomervakantie veel last minutes. De eerste weken van het jaar noteren traditiegetrouw nog steeds de meeste boekingen. De tendens van later boeken blijkt echter al uit de cijfers van maart en april, die bij Belvilla een groei laten zien ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De vakantiehuizenspecialist verwacht dat deze lijn zich de komende maanden voortzet. Hedwig Wassing, directeur van Belvilla vertelt: “Juist vanwege de crisis zien we dat veel Nederlanders een vakantiehuis boeken. Mensen willen toch weg en kiezen voor deze verrassend betaalbare accommodatievorm die in vergelijking met een hotel ook nog eens veel ruimte en privacy biedt.”

De last minutes van Belvilla: www.belvilla.nl/vakantiehuis-lastminute

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de grootste Europese spelers in de vakantiehuizenverhuur. De organisatie bestaat ruim 30 jaar en verzorgt jaarlijks voor bijna 550.000 gasten een verblijf in één van de 20.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen. Belvilla onderscheidt zich met unieke, aantrekkelijk geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.nl. Belvilla is lid van de ANVR, SGR en Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Belvilla
Ellen Oude Grotebevelsborg, persvoorlichter
Tel.          040 – 216 36 12
E-mail:     Ellen.OudeGrotebevelsborg@leisure-group.eu
Website:  www.belvilla.nl/pers
Twitter:    @Belvilla_pers, http://twitter.com/belvilla_pers
LinkedIn:  http://www.linkedin.com/in/ellenoudegrotebevelsborg

Consumenten kunnen voor meer informatie contact opnemen met Belvilla.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten