woensdag 14 mei 2014

Zomerboekingen Belvilla groeien in krimpende reismarkt

Waar de zomerboekingen in de Nederlandse reismarkt met bijna -6% achterlopen op vorig jaar, ziet vakantiehuizenspecialist Belvilla tot en met het eerste kwartaal juist een boekingsgroei van +9,3% op aankomsten de komende zomer. Het zoeken en boeken via smartphone en tablet groeit eveneens bij de vakantiehuisexpert. Bovendien loont het om juist ook te kijken naar vroegboeken, naast last minutes, meldt Belvilla.

Waar een groei voor de zomermaanden kan duiden op de focus van consumenten op één grote vakantie in de zomer, toont het aantal verblijven in het voorseizoen bij Belvilla echter eveneens een lichte groei. De aankomsten in de maanden april, mei en juni lopen tot en met het eerste kwartaal +2% voor op 2013. In de lentemaanden, waaronder ook de meivakantie, kiezen de meeste Nederlanders voor een vakantie in eigen land, gevolgd door België en Duitsland.

Het mobiel zoeken van een vakantie via smartphone en tablet neemt een enorme vlucht, volgens grote partijen als Google. Ook Belvilla ziet dat in de oriëntatiefase veel gebruik wordt gemaakt van mobiele telefoons, in combinatie met tablet en traditionele computer. Belvilla ziet bovendien een groei op mobiel boeken van vakantiehuizen. Ten opzichte van vorig jaar wordt nu 7% meer geboekt via de mobiele kanalen. De mobiele Belvilla-website, specifiek voor smartphone- en tabletgebruikers, is al sinds 2012 in de lucht. Met de recente lancering van de iPhone-app is de weg naar het uitgebreide Belvilla-aanbod nog breder geworden. Een persoonlijk account bij Belvilla zorgt voor extra gebruiksgemak, doordat iedere gebruiker wordt herkend en bijvoorbeeld zijn of haar zoekresultaten en favorieten op alle devices kan inzien.

Alhoewel steeds meer vakantiegangers hun vakantie last minute boeken, leggen anderzijds ook veel consumenten hun vakantiehuis ruim vooraf vast. De weken na kerst zijn traditioneel de drukste boekingsmaanden bij Belvilla. “Zeker mensen die gebonden zijn aan de schoolvakanties, doen er verstandig aan om hun vakantiehuis op voorhand te boeken. Waar je in een hotel of vakantiepark vaak nog wel een plekje vindt, is er van ieder vakantiehuis slechts één. Nu het hoogseizoen nadert, wordt de spoeling steeds dunner.”, aldus Bjørn Berg-Andersen, COO van @Leisure, de holding waar Belvilla deel van uitmaakt. “Voor mensen die de eerste keus willen, biedt Belvilla bij veel vakantiehuizen zelfs de mogelijkheid om twee jaar vooraf te reserveren.”

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de grootste Europese spelers in de vakantiehuizenverhuur. De organisatie bestaat ruim 30 jaar en verzorgde in 2013 bijna 4 miljoen overnachtingen in totaal ruim 20.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, aantrekkelijk geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.nl. Belvilla is lid van de ANVR, SGR en Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.

Ellen Oude Grotebevelsborg - Persvoorlichter
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
T: +31 - (0)40 - 216 36 12
F: +31 - (0)40 - 212 44 80
E: Ellen.OudeGrotebevelsborg@leisure-group.eu


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten