woensdag 14 mei 2014

Een molen als vakantiehuis

Waar molens vroeger nog in grote getalen actief waren om graan, olie of papier te malen, hebben veel van deze bijzondere gebouwen hun functie van toen grotendeels verloren. Als vakantiehuis blijft dit opvallende cultureel erfgoed toch behouden. Vakantiehuizenspecialist Belvilla biedt een ruime keus aan wind- en watermolens waar je nu heerlijk een weekendje of langer kan verblijven in een historische entourage.

In het Land van Maas en Waal staat de vroegere korenmolen De Verrekijker. De molen doet zijn naam eer aan en biedt schitterende vergezichten over de weidse landschappen, bossen en het pittoreske Bergharen. De belt, de verhoging onder de molen, bood ooit een doorgang voor paard en wagen om te laden en te lossen. Nu kun je hier met twaalf personen een paar heerlijke vakantiedagen doorbrengen.

Een ander, zeer bijzonder voorbeeld is de Vlaamse Molen ter Sleepe. Deze windmolen – tegenwoordig zonder wieken – stamt uit het eind van de 19e eeuw en staat halverwege een heuvel. Door de relatief lage ligging pakten de wieken niet genoeg wind, wat de molen zijn opvallende naam gaf. Een vroegere eigenaar van de molen is de kunstenaar Pepe Carolé die zijn artistieke stempel op de inrichting drukte met Gaudí-achtige elementen. Voeg daar de badkamer net onder de molenkap aan toe en dit vakantiehuis is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de vakantie.

De Reus van Horebeke is een windmolen uit 1816 die uittorent boven de Vlaamse Ardennen. De molen is zoveel mogelijk gerestaureerd met ecologische, duurzame materialen. De bijzondere vakantiewoning heeft een stoere, sobere inrichting met diverse authentieke elementen. Zo slaap je met een houten rad naast je bed en doet een molensteen dienst als tafel. Een heerlijke ruime tuin omringt de molen.

De 19e-eeuwse Farver Mühle is een sfeervol vakantiehuis vlakbij de Oostzee in het noorden van  Duitsland. De prachtige rieten kap, het vakwerk aan de binnenzijde en de vele authentieke elementen brengen hier veel extra sfeer.

Niet alleen windmolens, ook veel watermolens hebben een nieuwe functie gekregen als vakantiewoning. Zoals je van een vroegere watermolen kan verwachten, grenzen deze vakantiehuizen vaak aan een riviertje of meertje. Dat betekent dus extra waterpret tijdens de vakantie!

In Duitsland tref je vele watermolens met vakwerk aan, bijvoorbeeld in de regio’s Eifel, Sauerland, Hessen en Hunsrück. De watermolens in de Ardennen typeren zich juist weer met de ruwe stenen uit de regio. Ook in Oostenrijk, Tsjechië, Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk, Portugal en Spanje biedt Belvilla vakantiehuizen aan in vroegere watermolens.

De tientallen wind- en watermolens bij Belvilla vind je op www.belvilla.nl als je bij het vrije zoekveld *molen* ingeeft (met sterretjes).

Tip: op 10 en 11 mei zijn de Nationale Molendagen, maar ook gedurende de rest van het jaar vinden regionale molendagen plaats. Voor meer informatie: www.molens.nl.

Deze editorial is bedoeld om inspirerend inzicht te geven in het zeer diverse aanbod van vakantiehuizenspecialist Belvilla. De teksten en het beeldmateriaal zijn vrij van rechten te gebruiken.

Ellen Oude Grotebevelsborg - Persvoorlichter
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
T: +31 - (0)40 - 216 36 12
F: +31 - (0)40 - 212 44 80
E: Ellen.OudeGrotebevelsborg@leisure-group.eu

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de grootste Europese spelers in de vakantiehuizenverhuur. De organisatie bestaat ruim 30 jaar en verzorgde in 2013 bijna 4 miljoen overnachtingen in totaal ruim 20.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op http://www.belvilla.nl/. Belvilla is lid van de ANVR, SGR en Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten