woensdag 14 mei 2014

Meer wintersporters kiezen voor vakantiehuis

De wintersportvakantie staat voor veel mensen onder druk. Waar de Nederlandse reismarkt een flinke teruggang ziet voor het winterseizoen, toont vakantiehuizenspecialist Belvilla echter een groei van +4% in wintersportboekingen. Om aan de groeiende – Nederlandse en ook internationale – behoefte naar wintersportchalets te voldoen, heeft Belvilla het aanbod met 9% uitgebreid naar ruim 3.500 vakantiehuizen in skigebieden. De groei zit met name in vakantiewoningen in populaire wintersportoorden.

Oostenrijk is veruit de favoriete bestemming voor Nederlandse wintersporters. Vooralsnog neemt dit Alpenland ruim 4 op de 5 Belvilla-boekingen voor zijn rekening, voornamelijk in Tirol. Duitsland staat op nummer twee met ruim 10% van de boekingen. Het dichtbij gelegen Sauerland voert daar de boventoon met de populaire wintersportplaatsen Winterberg en Willingen. Voordeel van de korte rij-afstand naar het Sauerland is dat je daar ook prima een weekendje kan wintersporten, de zogenaamde short ski.

De top 5 van populairste skigebieden voor aankomend wintersportseizoen bij Belvilla zijn:

1. SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental
2. SKI-Optimal Hochzillertal
3. Montafon
4. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang
5. Vakantiewereld Winterberg

Om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan wintersporthuizen heeft Belvilla, grootste Nederlandse aanbieder van Oostenrijkse vakantiehuizen, het aanbod verder uitgebreid. Het aantal vakantiehuizen groeide onder andere in populaire skigebieden, zoals de regio Brixental met bekende wintersportplaatsen Hopfgarten, Westendorf, Brixen im Thale en Kirchberg. Ook het aanbod in gletsjerskigebied Kaprun-Zell am See is uitgebreid, net als het immer populaire Saalbach-Hinterglemm.

Waar het om kosten gaat, zijn consumenten tegenwoordig creatief. In een vakantiehuis kunnen wintersporters fors besparen op de uitgaven door:

- met een groep op skivakantie te gaan,

- (deels) zelf te koken en

- de après-ski anders vorm te geven.

Hedwig Wassing, directeur van Belvilla, licht toe: “Een vakantiehuis boek je voor een concurrerend bedrag in vergelijking met een hotel, terwijl je veel meer privacy en eigen ruimte krijgt, waaronder een keuken. Over het algemeen geldt: hoe groter de groep, hoe voordeliger het huis.” Belvilla biedt voor aankomend skiseizoen keuze uit ruim 750 wintersporthuizen voor tien personen of meer. Opvallend binnen dit groepsaanbod zijn de zeer grote vakantiehuizen die plaats bieden aan gezelschappen tot wel zestig personen.

Diverse groepshuizen beschikken over een eigen bar die je als gast geheel privé mag gebruiken. Dat kan behoorlijk schelen in de vaak hoog oplopende après-ski-kosten. Een eigen bar betekent après-skiën met een zelf geselecteerd gezelschap, geheel privé en besloten in een vakantiehuis. Voor gezinnen is een privé-après-ski extra prettig. Kinderen hebben na een actieve dag in de buitenlucht vaak behoefte aan wat rust. Terwijl zij lekker liggen te slapen, blijft de après-ski mogelijk, maar dan gewoon ‘thuis’. Bovendien beschikken vele groepswoningen over eigen wellnessfaciliteiten. Erg fijn om na de kou in de sneeuw op temperatuur te komen in de sauna of jacuzzi.

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de grootste Europese spelers in de vakantiehuizenverhuur. De organisatie bestaat ruim 30 jaar en verzorgde in 2013 bijna 4 miljoen overnachtingen in totaal ruim 20.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, aantrekkelijk geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op www.belvilla.nl. Belvilla is lid van de ANVR, SGR en Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.

Ellen Oude Grotebevelsborg - Persvoorlichter
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
T: +31 - (0)40 - 216 36 12
F: +31 - (0)40 - 212 44 80
E: Ellen.OudeGrotebevelsborg@leisure-group.eu


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten