dinsdag 13 mei 2014

Wild spotten vanuit een vakantiehuis met wildthema

Het wildseizoen staat weer voor de deur. Naast een culinaire traktatie voor velen is wild natuurlijk prachtig om in levende lijve te bewonderen. Daarvoor hoef je niet ver te reizen. De Ardennen bieden bijvoorbeeld prachtige kansen om wild te spotten. En waar kan dat nu beter dan vanuit een vakantiehuis met wildthema?

In de Betuwe op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt staat een vroegere jachtopzichterswoning die door een styliste van het magazine Buitenleven prachtig is omgetoverd tot sfeervol Buitenlevenhuisje. Dit vakantiehuis uit omstreeks 1500 was het woonhuis van vele generaties jachtopzieners. In 2011 is het historische huisje grondig gerestaureerd met een nieuw rieten dak, eikenhouten vloeren, centrale verwarming, drie slaapkamers, een moderne badkamer en keuken. Rondom het huis ligt een fijne tuin met prachtig uitzicht over de akkers. Vanuit de voordeur loop je zo de lanen in voor een heerlijke wandeling. Landgoed Mariënwaerdt is een uitgestrekt familielandgoed waar nog reeën, fazanten en hazen leven.

De uitgestrekte natuurgebieden in de Ardennen, waaronder de Hoge Venen, vormen van oudsher goed jachtterrein. Niet vreemd dus dat de Ardennen vakantiewoningen herbergen met een jachthistorie. En de vakantiehuizen die een jachtlink hebben, bieden natuurlijk prachtige kansen om levend wild te spotten!

Zo was Villa Al Bounire tot midden jaren negentig een jachtvilla van een adellijke familie. De trofeeën hangen nog aan de muren van het inmiddels gerenoveerde huis. De vakantiewoning heeft een authentiek sfeer en een comfortabele inrichting. In de super ingerichte keuken kun je heerlijk kokerellen en bijvoorbeeld een wildrecept uitproberen. Het prachtige landhuis is omgeven door een park van drie hectare en geeft uitzicht op het golvende landschap en de bosrijke omgeving van Dochamps.

Chalet Bonheur Wellness is een vroeger jachtchalet waar je nu met negen personen kunt genieten van een aantal welverdiende vakantiedagen. Het vakantiehuis heeft een heerlijke, overdekte jacuzzi in de tuin en een sauna voor nog meer warmte. Het chalet ligt vlakbij natuurgebied Hoge Venen met tientallen kilometers bewegwijzerde wandelpaden en kans om wild te zien.

Het boshuis La Maison du Bois is ingericht met jachtelementen. Het vakantiehuis voor vier ligt ook vlakbij natuurgebied de Hoge Venen en biedt vanaf het ruime terras een prachtig uitzicht over de bossen rond Malmedy.

Scandinavië is natuurlijk dé Europese regio om elanden te spotten. In Midden-Zweden biedt Belvilla bijvoorbeeld een villa aan in het kenmerkende rode hout op een zestiende-eeuws landgoed aan een meer. De klassieke inrichting plus vele hout- en jachtelementen geven deze vakantievilla Narebo Gård Jaktflygel een eigen sfeer. Naast elanden wonen ook veel zwijnen, herten, kraanvogels en zelfs visarenden in dit gebied. Dit Zweedse vakantiehuis heeft bovendien twee sauna’s. Hoe Zweeds wil je het hebben!

In Oostenrijk is het houten huis Papp een aanrader voor wildliefhebbers. Je verblijft in een beschermd natuurgebied waar steenbokken, gemzen, herten en wasbeertjes leven. Het houten chalet is bovendien oergezellig ingericht.

In de meest bosrijke, Oostenrijkse regio Mauro vind je Egghardt Jagthütte, een authentieke jachthut omgeven door bossen op een prachtige alm. Je hebt weinig fantasie nodig om je voor te stellen dat de jagers zich hier rond de tegelkachel kwamen opwarmen. Het vele hout en de gordijnen in stijl dragen bij aan de jagerssfeer. Deze vakantiewoning ligt nabij het skigebied Kreischberg waar je kunt skiën, snowboarden en langlaufen, maar ook schaatsen en cross-country-skiën.

De plaats St-Hubert in de Ardennen is vernoemd naar de beschermheilige van de jacht en wordt gezien als jachthoofdstad. Dit zie je onder meer terug in tal van jachtfestiviteiten. Voor een vakantie rond St-Hubert biedt Belvilla honderden vakantiewoningen aan. Zo is La Linotte een zeer luxueus vakantiehuis voor twee. Dit knusse chalet, geselecteerd voor de Belvilla Elite Collection, is helemaal af voor een romantisch weekendje. Het huis ligt prachtig aan een beekje. Ook in de koudere tijden is het hier heerlijk bij de haardkachel en met je eigen bubbelbad en stoomdouche. De jachthoorn en geweien in en om het huis refereren aan de historie van de regio.

In sommige vakantiehuizen heb je een wel erg grote kans om herten te zien. In de vroegere burgemeester-/notariswoning Chateau-Ferme Delhaise lopen namelijk tamme hertjes in een afgezet deel van de tuin. Ook landhuis La Hestrale heeft een eigen hertenkampje op het domein. Het interieur van dit landhuis is ook nog eens geïnspireerd op de jacht. Geweien aan de muur, de huid van een everzwijn op de vloer en zelfs een geschilderde eend op de badkamertegels. Bij Herterij Twente zie je zeker edelherten, waar de huiseigenaar bovendien veel over kan vertellen. Je kunt hier verblijven in één van de drie geschakelde vakantiewoningen die uitkijken over de landerijen.

Niet ver van Brugge vind je de charmante Castle Cottage, een vroeger jachthuisje bij een negentiende-eeuws landhuis. Je kunt hier met vier personen verblijven in een natuurrijke omgeving tussen eeuwenoude bomen en een ommuurde moestuin. Villa Jachtrust is een monumentale jachtopzichterswoning tussen de fruitbomen in de provincie Utrecht. Het is een karakteristieke rietgedekte villa die in 2009 onder toezicht is gerenoveerd. In de Duitse Moezelstreek vind je een vroeger jachthuis waar je nu met zes personen kunt genieten van de rust en het prachtige uitzicht. De verrekijker en een jachtboek liggen al klaar om wild te spotten! De monumentale Villa Bad Freienwalde is een vroeger jachtslot uit 1899. De vakantievilla voor tien ligt in kuurstad Bad Freienwalde niet ver van metropool Berlijn.

Kortom, genoeg keus van geWILDe woningen voor een weekend of week!

Deze editorial is bedoeld om inspirerend inzicht te geven in het zeer diverse aanbod van vakantiehuizenspecialist Belvilla. De teksten en het beeldmateriaal zijn vrij van rechten te gebruiken.

Ellen Oude Grotebevelsborg - Persvoorlichter
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
T: +31 - (0)40 - 216 36 12
F: +31 - (0)40 - 212 44 80
E: Ellen.OudeGrotebevelsborg@leisure-group.eu

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de grootste Europese spelers in de vakantiehuizenverhuur. De organisatie bestaat ruim 30 jaar en verzorgde in 2013 bijna 4 miljoen overnachtingen in totaal ruim 20.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op http://www.belvilla.nl/. Belvilla is lid van de ANVR, SGR en Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten