dinsdag 13 mei 2014

Logeren tussen Franse wijn

Vakantiehuis Le Pigeonnier de Pezelin is een vroegere duiventil die nu is omgetoverd tot sfeervolle vakantiewoning. Deze woning voor vier ligt tussen de wijngaarden in het dal van de Garonne in het hart van de wijnstreek Bordeaux. Het huis is van het type ‘klein maar fijn’, aangevuld met vele extra’s, zoals een prieeltje in de tuin, speeltoestellen, jeu-de-boulesbaan, diverse boerderijdieren en een zwembad en tennisbaan waar je als gast gebruik van mag maken. Bovendien laat de eigenaar je graag kennismaken met zijn eigen wijnen.

Het landgoed waarop de duiventil zich bevindt, gaat vele eeuwen terug. Het verhaal gaat dat de naam ‘Pezelin’ afkomstig is van de bisschop (‘père’ of ‘pie’) Ezelin. Hij maakte in het jaar 1060 vanuit de noordelijk gelegen stad Compiègne een bedevaartstocht en was op de terugweg van Santiago de Compostella naar huis. De bisschop werd ziek en overleed, waarna hij volgens christelijk gebruik gewassen werd met het water uit de fontein op het domein bij de duiventil. Later werd deze bisschop heilig verklaard tot Sint Ezelin.

Te midden van Bourgondische wijngaarden ligt een gerenoveerde, 19e-eeuwse wijnboerderij waar nu gîtes zijn gevestigd: La Côte des Blancs voor acht personen en Le Gîte des Blancs, een gîte voor twaalf personen, waar je ook met een kleinere groep tot zes personen kan verblijven. Je logeert op tien kilometer van Mâcon tussen de wijngaarden van de Mâcon-Vinzelles en de Pouilly-Fuissé. Op het landgoed wordt wijn gemaakt en kun je tegen een geringe vergoeding deelnemen aan wijnproeverijen en natuurlijk ook een flesje kopen. Het gemeenschappelijke zwembad ligt tussen de wijnranken en zorgt op warme dagen voor een welkome verkoeling. Tevens kun je als gast tegen vergoeding gebruik maken van de sauna en de jacuzzi.

In een gerenoveerde wijnboerderij in de Languedoc vind je nu een prachtige gelegenheid om een vakantie door te brengen met een familie- of vriendengroep. De gîte Chez l’Antiquaire biedt plaats aan tien personen en Mas de l’Antiquaire is geschikt voor groepen tot twintig personen. Diverse details in en om het huis herinneren aan de wijngeschiedenis. Ervaar hier Frankrijk op zijn best met pleintjes omzoomd door platanen, slaperige dorpjes en schaduwrijke weggetjes, kronkelend door eindeloze wijngaarden.

Landhuis Iris is een 19e-eeuws, gerenoveerd wijnhuis op een terrein van 900m2 in een klein, typisch Zuid-Frans dorpje. Het vakantiehuis is met oog voor detail ingericht en heeft een warme sfeer. Prachtige details maken het helemaal af, zoals de vleugel in de woonkamer, het bad op pootjes, de enorme schouw in de woonkamer, de landelijke keuken en de schommel aan de boomtak voor het huis. De tuin is mooi aangelegd en biedt vele schaduwrijke plekjes plus een prachtig privézwembad. Met een gezelschap tot acht personen breng je hier een vakantie door in hartverwarmende sfeer.

In een 17e-eeuws wijnhuis, gebouwd in de typerende stijl van de Elzas, vind je nu drie vakantie-appartementen. Vakantiewoning La Stub biedt plaats aan vier personen en bevindt zich op de eerste etage. De studio’s L’Etable en La Kuch zijn beide geschikt voor twee personen. Als gast beschik je tevens over een dakterras dat je deelt met eventuele gasten van de andere appartementen. De eigenaarsfamilie van dit huis heeft een wijngaard en bovendien een wijnkelder onderin het gebouw, met als groot voordeel dat uitleg over het wijnproces en een proeverij in huis verzorgd kunnen worden. Het vakwerkhuis waarin je verblijft, ligt tegen de zuidelijke vestingmuren van het charmante, middeleeuwse vakwerkplaatsje Riquewihr in de uitlopers van de Vogezen. Het huis staat aan de rand van het centrum, waardoor het hier relatief rustig is. Riquewehr is één van de dorpjes aan de ‘Route du Vin’ door de Elzas. Het plaatsje is grotendeels autovrij en heeft veel vakwerkhuizen. Naast de wijn kenmerkt dit gebied zich ook door de vele ooievaars.

Naast de bovenstaande vakantiewoningen met een overduidelijk wijngeschiedenis is er natuurlijk nog een vat vol vakantiehuizen die ‘gewoon’ prachtig liggen tussen de wijngaarden of nabij wijndomeinen waar je mag proeven van de heerlijke drank. En niet alleen in Frankrijk. Veel meer landen produceren heerlijke wijnen. Denk in Europa aan Moezel uit Duitsland, Prosecco en Chianti uit Italië en Rioja en Cava uit Spanje. Zelfs Oostenrijk produceert wijn! Vooral de regio’s Steiermark en Burgenland herbergen vele wijngaarden.

Deze editorial is bedoeld om inspirerend inzicht te geven in het zeer diverse aanbod van vakantiehuizenspecialist Belvilla. De teksten en het beeldmateriaal zijn vrij van rechten te gebruiken.

Ellen Oude Grotebevelsborg - Persvoorlichter
Postbus 2051
5600 CB Eindhoven (NL)
T: +31 - (0)40 - 216 36 12
F: +31 - (0)40 - 212 44 80
E: Ellen.OudeGrotebevelsborg@leisure-group.eu

Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De reisorganisatie is marktleider in de Benelux en één van de grootste Europese spelers in de vakantiehuizenverhuur. De organisatie bestaat ruim 30 jaar en verzorgde in 2013 bijna 4 miljoen overnachtingen in totaal ruim 20.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen. Belvilla zet zich als full-service-aanbieder in voor het zorgeloos (ver)huren van een vakantiehuis. Belvilla onderscheidt zich met unieke, verrassend geprijsde vakantiehuizen op een plaats waar altijd iets te beleven is. Zoeken en boeken gaat eenvoudig op http://www.belvilla.nl/. Belvilla is lid van de ANVR, SGR en Thuiswinkel en maakt deel uit van de holding @Leisure Group.


View the original article here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten