Nijmegen, in omvang de 10e gemeente van Nederland en volgens velen houder van de oudste stadsrechten. Op basis van een dergelijke historie, en een inwonersaantal dat de 160.000 overstijgt, zou je hier een Michelinster verwachten. Toch is dat niet het geval. Het voormalige Noviomagus is door het rode boekje momenteel niet voorzien van een étoile, waardoor de culinaire bovenlaag algemeen beschouwd bestaat uit een viertal restaurants. Een kwartet gevormd door Het Savarijn, Chalet Brakkestein, Het Heimwee en tenslotte Vesters, waar we op basis van lovende lokale reacties plaats nemen voor het diner.
Enkele uren voor arrivée lezen we ons alvast in. En zo vernemen we dat chef-kok en naamgever Jeroen Vesters zich richt op de eerlijke volkskeuken in de breedste zin des woords. Lokaal, Frans, Mediterraan, c'est égal. Daarbij komt een voorliefde voor de smakelijkste, maar zeker niet altijd meest eenvoudige delen van het beest, wat een zekere mate van focus vereist. Die combo heeft geleid tot een duidelijke keuze: een sturende rol van de keuken richting de gast. Vesters biedt namelijk geen à la carte, maar één (overigens wel...
Lees hier de volledige recensie
Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsartikel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten